Bunica operata la piciorul DREPT desi a ajuns in spital cu piciorul STANG rupt. Explicatia medicului in fata familiei

06-11-2014 17:36


Gafele din sistemul romanesc de sanatate sunt incalificabile si din ce in ce mai dese. La Baia Mare, o bunica de 85 de ani a fost operata la piciorul drept, desi femeia isi rupsese piciorul stang.

3 zile mai tarziu o nepoata a gasit-o chirchita de durere si a realizat ce se intampla. Drept urmare, femeia a fost dusa inapoi in sala, iar acum are doua tije. Medicul responsabil este chiar seful sectiei de ortopedie. Le-a spus rudelor ca regreta dar este foarte obosit.

"-Cum va simtiti?
-Acum bine, numa cand ma zgaltai ma dor ambele picioare.
-Nu i-ati spus doctorului de ce v-a operat la dreptul ?
-I-am spus, nu stiu..."

Tanti Eleonora a cazut saptamana trecuta si si-a rupt piciorul stang. Rudele au decis sa o duca de la Salaj, unde locuieste, la Spitalul Judetean din Baia Mare, convinsi ca acolo sunt doctori mai priceputi.

Cand colo, femeia a suferit o interventie chirurgicala, in urma careia i s-a montat o tija in... piciorul drept. Desi ulterior s-a plans, cadrele medicale nu au realizat greseala. Abia dupa trei zile, o nepoata a gasit-o pe biata pe biata batrana urland de durere.

''Abia sambata, cand am intors-o de pe o parte pe alta am vazut ca i-a operat piciorul drept", povesteste nepoata.

Socata femeia a alertat pe toata lumea iar duminica bunica a fost operata din nou de aceasta data la piciorul la care avea probleme. Medicul responsabil este seful Sectiei de Ortopedie.

"Medicul ne-a spus ca e omenesc sa gresesti, a fost foarte obosit, are cazuri multe si ca face tot ce ii sta in putinta sa ii fie bine bunicii", mai spun rudele.

Acum doctorul evita sa vorbeasca despre aceasta gafa. Sefii sai au decansat o ancheta interna.

"Referitor la cazul medicului ortoped din spitalul nostru, am sesizat toate organele competente iar in urma anchetei vom lua masuri. Medicul inca lucreaza", anunta Sorina Pintea, managerul Spitalului Judetean Baia Mare.

Rudele femeii spun ca nu cer daune materiale insa vor sa depuna o plangere la Colegiul Medicilor.

VIDEO PROTVPLUS.RO