Bărbat reținut după ce a amenințat cu o sabie și un pistol mai multe persoane pe internet

Ultima actualizare: 30-08-2020 09:24

Un bărbat din București a fost reținut sâmbătă după ce a amenințat pe Facebook o persoană și familia acesteia printr-un clip în care prezenta o sabie și un pistol.

 

Potrivit Poliției Capitalei, ”în data de 27.08.2020, la Secția 19 Poliție s-a prezentat o persoană care a reclamat că în aceeași zi, în jurul orei 10.00, a fost publicat pe o rețea de socializare, un material video, în care un bărbat îi adresează amenințări, atât ei cât și familiei, pe parcursul filmării fiind prezentate o sabie și un pistol. Au fost demarate, de urgență, investigații și audieri, fiind identificat un bărbat de 52 de ani”.

Cercetările au fost declanșate, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de amenințare și nerespectarea regimului armelor și munițiilor, se mai arată în comunicatul instituției.

În urma perchezițiilor efectuate sâmbătă la domiciliul bărbatului au fost ”identificate și ridicate mai multe obiecte tăietor-înțepătoare și un pistol de tip air soft (nesupus autorizării). Bărbatul a fost condus la sediul secției de poliție, unde după audieri, a fost dispusă măsura reținerii. Cercetările sunt continuate de Secția 19 Poliție sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de amenințare”.

Diana Sarca Purtător de Cuvânt al Poliției Capitalei: „A fost pus în aplicare un mandat de percheziție la domiciliul bărbatului, fiind identificate și ridicate mai multe obiecte tăietor-înțepătoare și un pistol de tip air soft (nesupus autorizării)”.

Bărbatul a fost dus la sediul secției de poliție, unde, după audieri, a fost reținut.

Diana Sarca: „Cercetările sunt continuate de secţia 19 Poliţie, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de amenințare”.

Potrivit Codului penal infracțiunea de amenințare se pedepsește cu închisoare de la trei luni la un an sau cu amendă.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO