Bărbat de 69 de ani, ridicat de Poliția Capitalei la patru zile de la un live pe Facebook

Ultima actualizare: 28-08-2020 20:19
facebook live
Shutterstock

Polițiștii au dus la audieri un bărbat din București, suspectat că ar fi incitat publicul la ură și discriminare pe rețelele sociale. În urmă cu patru zile, acesta ar fi făcut un live pe Facebook, în care și-a făcut public mesajul.

Polițiștii au văzut înregistrarea și au dat repede de urma bărbatului de 69 de ani. Acum desfășoară cercetări pentru comiterea infracțiunii de de incitare la ură sau discriminare, pentru care s-au autosesizat.

„În cuprinsul actului de sesizare din oficiu reiese că în data de 24.08.2020, în spaţiul virtual a fost lansată o sesiune video 'în timp real', pe durata căreia un bărbat utilizează în mod frecvent expresii şi opinii ce se pot constitui ca acte de incitare la discriminare la adresa unor categorii sociale şi profesionale, la adresa statutului şi instituţiilor sale, dar şi a poporului român", a transmis Poliţia Capitalei, potrivit Agerpres.

Bărbatul de 69 de ani, identificat, a fost depistat şi condus la audieri, arată sursa citată.

Ancheta este derulată de Serviciul Investigaţii Criminale din Poliţia Capitalei, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO