Drumul periculos unde si-a pierdut viata Ariadna a mai facut alte doua victime in 2016. Ce solutii salvatoare au localnicii


Ultimul update: Joi 10 Martie 2016 07:09
Data publicarii: Luni 07 Martie 2016 18:31
Categorie: Stiri actuale

Aproape doua mii de oameni au semnat o petitie prin care le cer autoritatilor semnalizarea corespunzatoare a trecerilor de pietoni pe cel mai intens circulat bulevard din Brasov. Asta dupa ce in weekend acolo si-a pierdut viata o fata de 16 ani.

Adolescenta traversa regulamentar si desi doua masini i-au acordat prioritate o a treia a lovit-o in plin. Alte doua suflete s-au prapadit de la inceputul anului pe acelasi bulevard periculos.

Locul in care a fost lovita Ariadna s-a umplut de flori, candele si mesaje de la prietenii ei, care ii plang soarta. Sambata seara adolescenta a traversat cand s-a asigurat ca masinile se opresc.

Doua i-au acordat prioritate, pe primele doua benzi, insa a treia a lovit-o in plin. Era intuneric si ploua, iar trecerea e marcata numai cu indicator si marcaj pe sosea.

Denisa Haruta, colega de banca a victimei: "E foarte dureros sa stii ca ai pierdut o persoana draga, un sufet care nu merita sa pateasca asa ceva. Era balerina, avea o voce extraordinara, desena, era o fata ascultatoare."

Profesoara: "Un copil care nu va mai zambi de acum, nu va mai ocupa locul in banca, o sa-i vad numele in catalog si o sa ma intreb de ce nu e in clasa."

Oamenii care au semnat petitia initiata dupa accident cer ca trecerile de pietoni de pe Calea Bucuresti - cel mai circulat bulevard din Brasov - sa fie iluminate, iar inaintea lor sa fie montate limitatoare de viteza pe sosea. Politistii spun ca de la inceputul anului au ridicat 540 de permise numai pentru neacordare de prioritate pe zebra. Cu toate astea trei oameni au murit numai pe aceasta sosea in mai putin de 3 luni.

Reprezentantii Primariei sustin ca trecerea de pietoni e semnalizata ca la carte. Ba chiar soferii sunt avertizati cu 150 de metri inainte ca trebuie sa incetineasca.

Sorin Toarcea, purtatorul de cuvant al Primariei Brasov: "Deocamdata Politia ne-a facut o serie de recomandari privind introducerea a noi semnalizari. Unde au fost accidente am introdus chiar doua-trei masuri suplimentare tocmai pentru a evita acest lucru."

Brasovul este singurul oras din tara unde limita de viteza este de 60 de km la ora, cu mici exceptii. Pilotul de raliu Dan Girtofan spune ca la asemenea viteza e nevoie de o distanta mare de franare.

Dan Girtofan, pilot de raliu: "Pana creierul nostru percepe pericolul au trecut 0,7 secunde, pana actionam padala de frana mai trec 0,7. O secunda jumate dureaza pana tu reactionezi sa pui frana, apoi intervine viteza cu care este. Nu iti ajung 30-40 de metri sa opresti."

Brasovenii cer asadar ca zebra mortii sa aiba semafor.

Cetatean: "Va rugam frumos, insistam sa semaforizeze aceasta trecere, este de groaza sa traversezi tu om mare."

Numai in acest an, pe trecerile de pietoni din Brasov si-au pierdut viata 4 oameni. Numarul pietonilor accidentati a fost insa mult mai mare, dar din fericire unii au scapat cu viata.
 

VIDEO PROTVPLUS.RO