Bookfest 2016. Unul din 5 romani nu a citit niciodata o carte, iar pasionatii citesc doar noaptea. Ce romane se vand mai bine

Ultima actualizare: 04-06-2016 07:06

Un roman din cinci nu a citit niciodata o carte, dar cei pasionati investesc timp si bani in lectura. Asa ca au mers din prima zi la targul de carte Bookfest.

Acolo sunt zeci de titluri noi si mii de volume. Printre cele mai cautate se numara cartile semnate de castigatoarea premiului Nobel pentru Literatura, Svetlana Alexievich, cartea politistului Marian Godina, dar si ultimul roman al lui Mircea Cartarescu, Solenoid. Scriitorul a implinit azi 60 de ani, insa copiii au fost rasfatatii targului de carte.

In lumea povestilor de la Bookfest au intrat zeci de copii. Pentru Ana, a fost o zi plina de bucurie, mai ales ca a putut asculta povestea ei preferata, "Capra cu trei iezi". Chiar daca sunt inconjurati de tablete si telefoane, unii copii au marturisit ca prefera cartile.

Pentru copii si adolescenti, editurile au avut reduceri speciale, de pana la 70%. Preferate sunt volumele din seria vanatorii de comori, povestile clasice ale copilariei, dar si cartile terapeutice, care vin in ajutorul parintilor.

Iar dupa ce copiii au adormit, este randul oamenilor mari sa se dedice lecturii pentru adulti. Cei mai multi dintre cititori declara ca doar noaptea mai au timp sa citeasca.

La mare cautare raman autorii romani, cartile de istorie si romanele autorilor straini. La editura Humanitas, recordul la vanzari este detinut de Mircea Cartarescu si ultima sa lucrare.

Lidia Bodea, directorul editurii Humanitas: "Solenoid, care de la sfarsitul toamnei trecute a batut recordurile, sunt deja 3 editii, am vandut deja 20.000 de exemplare."

La Curtea Veche, in topul vanzarilor este cartea politistului Marian Godina, aparuta acum si in varianta pentru copii. Printre noutati, la Bookfest veti gasi o carte asteptata semnata de Andrei Oisteanu "Sexualitate si societate", in care se vorbeste fara perdea despre aspecte sexuale, precum si o carte cu povesti nespuse despre exilul regelui Mihai, semnata de istoricul Diana Mandache.

Ultimul studiu IRES arata ca un roman din 5 nu citeste niciodata carti, iar un sfert dintre romani nu cumpara mai putin de o carte pe an. Cu toate acestea, ramanem un popor sentimental. 50% dintre romani declara ca citesc poezii.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO