Bombă de 200 de kilograme, găsită lângă un complex rezidențial din Ploiești

Dată publicare: 20-07-2020 17:03
Dată actualizare: 20-07-2020 18:01


Clienţii unui supermarket şi ai altor 4 magazine din Ploieşti au fost evacuaţi de urgenţă, în urmă cu două ore, după ce pe un şantier din apropiere a fost descoperită o bombă de aviaţie neexplodată, din al doilea război mondial.

 

Proiectilul de 200 de kilograme trebuia extras din zona cu grijă, iar misiunea pirotehniştilor s-a dovedit a fi dificilă şi periculoasă.

 

O echipă de muncitori care lucrează la construcţia unui ansamblu rezidenţial în nordul oraşului a dat de proiectil, în momentul în care excavatorul a săpat mai adânc în pământ.

Oamenii au sunat imediat la 112 şi piorotehniștii de la inspectoratul pentru situaţii de urgenţă Prahova au izolat rapid zona. Bomba nu putea fi detonată pe şantier, pentru că la nici 100 de metri se afla supermarketul plin de cumpărători. Specialiştii au luat decizia de a evacua circa 300 de oameni din magazine şi au chemat la faţa locului un echipaj de la unitatea specială de intervenţie din Ciolpani, specializat în ridicarea muniţiei. Misiunea acestuia s-a încheiat cu bine, în urmă cu puţin timp.

 

 


VIDEO PROTVPLUS.RO