BNR cumpără fructe de mare, pește și icre negre de peste 800.000 de euro pentru restaurantele pe care le deține
Banca Națională a României își face aprovizionarea pentru restaurantele pe care le deține.
Potrivit anunțului de pe site-ul public de licitații, cei de la BNR vor mai multe tipuri de pește proaspăt: crap, șalău sau somon, dar și calamari, creveți, caracatiță, icre negre ori scoici.
Produsele în valoare de peste 800.000 de euro vor ajunge în următorii doi ani la cantinele Băncii Naționale, unde mănâncă zilnic angajații, dar și la restaurantele de la Sinaia și Păltiniș.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Potrivit anunțului de licitație, Banca Națională a României ar urma să cumpere somon, doradă, butterfish, fructe de mare, creveți, icre negre ori scoici St. Jaques. Contractul cadru pentru pește și fructe de mare are o valoare estimată de peste 4,2 milioane de lei, adică aproximativ 840.000 de euro, fără TVA. Alimentele vor ajunge la cantinele și restaurantele BNR, pentru angajații instituției.
Dan Suciu, Purtătorul de cuvânt al BNR: ”Contractul este pe o perioadă de doi ani. Presupune o anumită cantitate de produse care se pot utiliza sau nu în perioada respectivă. Presupune detalierea și trecerea tuturor produselor de pește posibile, nu înseamnă neapărat că ele vor fi și achiziționate ca atare, dar procedura legală presupune menționarea lor”.
Cea mai mare parte a sumei, peste 3 milioane de lei, va fi folosită pentru cantinele de la București, iar restul pentru cele două restaurante de la Sinaia și Păltiniș, unde BNR are centre de pregătire.
Cea mai mare cantină este la sediul Băncii Naționale. Aici iau prânzul zilnic în jur de 1.000 de angajați. Alte câteva sute sunt la centrul din zona Cotroceni. Aceștia plătesc pentru mâncare, însă un preț mai mic decât la un restaurant obișnuit.
Dan Suciu: ”Angajații cumpără aceste produse, în consecință banca nu cheltuiește de fapt niciun ban. Există și un ușor câștig, dar adaosul comercial este foarte mic pentru că nu suntem totuși unități alimentare, deservim necesarul pentru angajații. Sunt aproape 2000 de angajați care în mod zilnic aproapea achiziționează produse prin intermediul cantinelor BNR”.
BNR face licitații separate pentru carne, brânzeturi și alte tipuri de alimente. Banca Națională a României se finanțează din venituri proprii.
Sursa: StirilePROTV
Etichete: BNR, licitatie, restaurant, fructe de mare,
Dată publicare:
13-04-2023 19:13