Unde s-ar fi întâlnit Dan Diaconescu cu gemenele minore, pe care le-ar fi plătit cu 300-400 de lei

×
Codul embed a fost copiat

Fostul realizator de televiziune Dan Diaconescu va fi cercetat sub control judiciar. Decizia a fost luată joi de judecătorii de la Tribunalul Constanța. Între timp, au apărut stenogramele unor discuții purtate de victime, cu Dan Diaconescu.

Tribunalul Constanța a respins contestația procurorilor care îl voiau pe Dan Diaconescu în arest și a admis-o pe cea depusă de fostul realizator de televiziune care a cerut să scape de arestul la domiciliu.

Un zâmbet totuși şters pentru că Dan Diaconescu a fost pus de instanță sub control judiciar. Acuzațiile rămân aceleași: act sexual cu un minor în formă continuată și folosirea prostituției infantile - la fel - în formă continuată.

Cum le-a cunoscut Dan Diaconescu pe fete

Potrivit procurorilor, Dan Diaconescu le-a întâlnit pe victime în septembrie, acum trei ani, la un spectacol organizat în stațiunea Olimp, cu ocazia alegerilor locale. Fetele - surori gemene - aveau atunci puțin peste 15 ani și fuseseră invitate să cânte pe scenă o piesă în limba turcă. Tot acolo vindeau şi creme „Puterea calului”.

Traian Bunda, avocatul uneia dintre victime: „Nu avea niciunul dintre părinţi, se întreţineau singure, cele două fete și atunci, din păcate, s-a ajuns în situația asta în care unele persoane să profite de naivitatea lor, de tinere și să profite și de viața lor intimă.”

Citește și
Momentul în care judecătoarea Ancuţa Popoviciu îl strigă pe Sebastian, ucis la 2 Mai de Vlad Pascu: „A decedat o victimă? Vă rog să nu vorbiți” | AUDIO

Dan Diaconescu s-ar fi întâlnit cu cele două surori de mai multe ori pe litoral. De altfel, pe rețelele de socializare circulă o fotografie postată chiar de una dintre fete în care gemenele apar alături de Dan Diaconescu pe teresa unui hotel din Olimp.

Dan Diaconescu le-ar fi plătit pe cele două surori cu 300 - 400 de lei. Întâlnirile ar fi avut loc și în București, unde Dan Diaconescu le-ar fi luat cu limuzina de la gară, le-ar fi cazat la hotel și le-ar fi promis că le duce să își cumpere haine.

Şi discuțiile pe care fostul realizator de televiziune le avea cu feţele când se interesa dacă acestea îi pot aduce o minoră virgină sunt probă în dosar.

Stenograme:

Dan Diaconescu: - Și ce am mai vrut să spun... asta, să nu îi zici de mine, cum mă cheamă și asta, știi? Bine? Să păstrăm misterul, da? Așa, fetița mea, să mă asculți în viață, da? Că o să ai mult de câștigat.

Victimă: - Da, iubirea mea.

Dan Diaconescu: - Dacă nu m-ai ascultat până acum, măcar de acum încolo...

Victimă: - Da, sufletul meu. Hai că de-abia aștept să vii.

Dan Diaconescu: - Vezi că nu mai avem din alea deloc... baloane d-alea.

Victimă: - Se cumpără, se cumpără.

Dan Diaconescu: - Păi se cumpără dar eu nu pot să cumpăr, nu pot să mă duc la benzinărie să cer așa ceva.

Victimă: - Lasă că ne descurcăm noi.

Cu înregistrările ale căror stenograme sunt contestate de avocatul lui Dan Diaconescu, fostul realizator de televiziune ar fi fost șantajat trei ani. Iniţial i s-au cerut 50.000 de euro că imaginile cu el să nu ajungă în spațiul public dar apoi suma a scăzut până la o mie de euro.

La întâlnirile cu cei care îl şantajau pe Dan Diaconescu ar fi mers o persoană care s-a prezentat drept procuror. Altă dată cunoscuți de-ai realizatorului de televiziune s-ar fi întâlnit cu șantajiștii pe sub poduri - unde veneau câte 7-8 persoane cu bâte. Și ca într-o emisiune Dan Diaconescu în direct, de-a dreptul senzațional, creatorul televiziunii de apartament OTV s-ar fi plâns - în anchetă - că persoanele care îi șantajau îi introduceau în cutia poștală scrisori de amenințare cu moartea scrise cu litere tăiate din ziare și îi trimiteau mesaje audio cu voci distorsionate.

Avocatul acestuia contestă stenogramele și spune că nu sunt adevărate.

Până când avocatul lui Dan Diaconescu va reuși să și demonstreze afirmația, cel puțin două luni de acum înainte fostul realizator de televiziune se va afla sub control judiciar - așa cum a stabilit Tribunalul din Constanța.

Pe toată durata controlului judiciar, Dan Diaconescu are câteva obligații și restricții. În primul rând să se prezinte la secția de poliție sau de parchet ori de câte ori este solicitat. De asemenea, este obligat să anunțe ori de câte ori își schimbă domiciliul dar mai ales are interdicția de a lua legătura cu toate persoanele implicate în acest caz.

Dan Diaconescu riscă până la 10 de ani de închisoare pentru act sexual cu un minor - dacă vinovăția lui va fi dovedită în instanță. Pedeapsa pentru cealaltă infracțiune de care este acuzat - folosirea prostituției infantile - este de până la 2 ani.

Dan Diaconescu a mai fost condamnat în 2015 la 5 ani și jumătate de închisoare cu executare pentru șantaj, dar a fost eliberat după aproape 3 ani.

Articol recomandat de sport.ro
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare
Citește și...
Incident grav în Cluj-Napoca. O stradă din oraș a luat-o la vale. S-a surpat pe o porțiune de 20 de metri
Incident grav în Cluj-Napoca. O stradă din oraș a luat-o la vale. S-a surpat pe o porțiune de 20 de metri

Incident grav și la Cluj Napoca - o bucată dintr-o stradă s-a surpat peste noapte, pe o porțiune de aproximativ 20 de metri.

Un tren care circula pe ruta Piteşti-Bucureşti Nord a ajuns la destinaţie cu o întârziere de 310 minute
Un tren care circula pe ruta Piteşti-Bucureşti Nord a ajuns la destinaţie cu o întârziere de 310 minute

Trenul RE 13211, care circulă în relaţia Piteşti - Bucureşti Nord, a ajuns vineri seara în Gara de Nord la ora 20:51, cu o întârziere totală de 310 minute, din cauza defectării locomotivei, informează CFR SA.

Un copil de 15 ani a ajuns la spital după ce a fost lovit de o mașină pe trecerea de pietoni. O traversa pe trotinetă
Un copil de 15 ani a ajuns la spital după ce a fost lovit de o mașină pe trecerea de pietoni. O traversa pe trotinetă

Un băiat de 15 ani a fost transportat la spital, vineri, după ce a fost lovit de o maşină, în timp ce traversa, cu trotineta, o stradă din municipiul Turda, judeţul Cluj, la trecerea de pietoni.

Recomandări
Gabriel Liiceanu: Politicienii au furat sume “înspăimântătoare” - cât 400 de spitale, 600 de școli și 1.700 km de autostradă
Gabriel Liiceanu: Politicienii au furat sume “înspăimântătoare” - cât 400 de spitale, 600 de școli și 1.700 km de autostradă

Clasa politică din România, „care ne-a adus pe primul loc în clasamentele de corupție ale Europei”, a furat în ultimii 34 de ani sume “înspăimântătoare”, cu care am fi putut construi 400 de spitale de top, 600 de școli și 1700 km de autostradă.

Rusia a început operațiunea de a „paraliza” livrările militare din Occident către Ucraina. Prima țință distrusă de Putin
Rusia a început operațiunea de a „paraliza” livrările militare din Occident către Ucraina. Prima țință distrusă de Putin

Rusia şi-a intensificat atacurile asupra reţelei feroviare ucrainene pentru a ”paraliza” aprovizionările militare cu material din Occident - în vederea unei noi ofensive -, declară vineri un oficial ucrainean de rang înalt în domeniul securităţii AFP.

Mark Rutte, adversarul lui Iohannis în cursa pentru șefia NATO, a bătut la ușa lui Erdogan. 
Batavul caută sprijinul Turciei
Mark Rutte, adversarul lui Iohannis în cursa pentru șefia NATO, a bătut la ușa lui Erdogan. Batavul caută sprijinul Turciei

Preşedintele Recep Tayyip Erdogan a declarat că speră că următorul secretar general al NATO va acorda prioritate preocupărilor legate de terorism ale Turciei în timpul întâlnirii de vineri cu Mark Rutte, favorit pentru a prelua postul.