Bilant negru dupa vacanta de Sfanta Maria. Aproape 100 de accidente rutiere in doar 4 zile

Ultima actualizare: 22-08-2013 00:07

Aproape o suta de accidente rutiere s-au produs in ultimele patru zile, din cauza soferilor grabiti, neatenti sau bauti.

Duminica seara, doi tineri au murit si alti patru au fost raniti, cand se intorceau de la o petrecere, iar masina a intrat in zidul unei case, in apropiere de Bistrita.

Cei sase tineri care s-au ingramadit in masina au baut cu totii, inclusiv soferul, dupa cum a aratat si etilotestul.

La cativa kilometri de Bistrita, masina supraincarcata s-a zdrobit de zidul unei case.

"Uitati forta cu care a venit. A avut viteza de cel putin 120km/h ... Uitati ce-a mai ramas din masina, epava!" spune un martor.

Un baiat de 22 de ani si o fata de 16, care stateau amandoi pe scaunul din dreapta, au murit pe loc. Ceilalti au ajuns la spital.

La fel de dramatice sunt insa si povestile altor victime, implicate in accidentele produse in cele 4 zile libere. 22 de oameni au murit si alti 88 au fost grav raniti.

"Sunt unii conducatori de autovehicule care risca si apasa mai mult decat trebuie pe pedala de accelaratie, crezand ca vor castiga cateva minute. In realitate, nu pun in balanta riscul", spune comisarul sef Costin Tatuc, de la DGPR.

Prevestind parca nenorocirile, politistii au fost cu sutele pe strazi.

Au suspendat aproape 1.500 de permise si au dat peste 14.000 de amenzi pentru depasirea vitezei.

Mai bine de 700 de romani cuprinsi de spiritul vacantei au fost prinsi bauti la volan. Iar lista de incalcari a legislatiei a cuprins si alte fapte.

"Cei care se grabesc mai mult decat este cazul atunci cand se ruleaza in coloana si incearca sa treaca succesiv de pe o banda pe alta se supun riscului acrosarilor, iar de aici consecintele pot fi foarte grave", spune Costin Tatuc.

Pe Valea Prahovei au fost inregistrate duminica peste 28 de mii de masini, atat la urcare cat si la coborare.

Politistii spun ca pasarelele pentru pietoni instalate saptamana trecuta si interdictia virajelor la stanga au injumatatit timpul de asteptare in coloana.

Iar catre mare au pornit numai joi aproximativ 60 de mii de autoturisme.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO