Alina Bica, în faţa judecătorilor din Italia. Ce a cerut fosta șefă DIICOT

Ultima actualizare: 16-07-2020 21:32
alina bica
Agerpres

Fosta şefă DIICOT Alina Bica, reţinută în Italia, a declarat în faţa judecătorilor că nu vrea să se întoarcă în România şi că vrea să-şi execute condamnarea în Italia.

Potrivit Gazzetta del Mezzogiorno, Alina Bica se afla de aproximativ un an în Italia, unde a fost consultant legal pentru unele companii din zona Brescia.

„Fostul procuror anti-mafia român ajunge în închisoarea din Trani”, titrează La Gazzeta del Mezzogiorno, prezentând detalii despre audierea Alinei Bica în faţa judecătorilor solicitaţi să valideze arestarea, în baza mandatului european, scrie News.ro.

„Acuzele împotriva mea sunt instrumentate”, a declarat Bica în italiană, susţinând că nu a comis nicio infracţiune şi că a depus un nou recurs în faţa Înaltei Curţi a României”.

”Nu fug, dar nu vreau să mă întorc în România, iar dacă sentinţa este confirmată, vă voi cere să o execut aici în Italia: în România există un singur penitenciar pentru femei şi mai mult de jumătate dintre deţinute au fost condamnate pe baza investigaţiilor efectuate de biroul meu. Sunt o persoană educată, cunosc legea şi nu pot merge la închisoare: trebuie să mă consult cu avocatul meu pentru a studia strategia de apărare”, ar fi spus Alina Bica judecătorilor, conform sursei citate.

Judecători au apreciat tocmai faptul că Bica are atât domiciliul în Italia, cât şi o ocupaţie stabilă aici, notează publicaţia italiană.

“Doamna Bica vrea să se apere pe fondul acuzaţiilor asupra cărora Înalta Curte de Justiţie din România va trebui să se pronunţe din nou, şi va cere o revizuire a procesului şi, eventual, şi un apel la CEDO, care deja s-a ocupat de caz”, a susţinut avocatul său, Cristian Di Giusto.

De aproximativ un an, Bica locuieşte în Italia, unde a fost consultant legal pentru unele companii din zona Brescia. Cu puţin timp înainte de carantină, aceasta s-a mutat la Altamura (localitate lângă Bari), unde trăieşte şi lucrează partenerul ei.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO