Zi decisivă pentru Alina Bica. Judecătorii italieni vor încerca sa stabilească pașii pentru procedura de extrădare

Ultima actualizare: 13-07-2020 13:58

Fosta șefă a DIICOT, Alina Bica, ar putea afla luni cât de repede va fi adusă în țară unde trebuie să își ispașească cei patru ani de inchisoare, asa cum a decis înalta curte de casație și justiție.

Judecătorii italieni vor încerca sa stabilească luni pașii ce trebuie urmați în procedura de extrădare.

Surse care cunosc sistemul judiciar italian spun că în peninsula stau în arest preventiv cei care au fost deja condamnați sau care riscă pedepse de cel puțin 5 ani de zile, iar pentru restul cazurilor se acceptă plasarea în arrest la domiciliu.

Este doar un prim pas în procedura în care Alina Bica așteaptă să afle dacă va fi sa nu extrădată în România. Ea are de ispășit patru ani de închisoare pentru favorizare făptuitorului.

Alina Bica a fost judecată în mai multe dosare însă doar în acesta a primit o decizie definitivă de condamnare. Înainte ca ea să fie condamnată definitiv a părăsit România și a ajuns inclusiv și în Costa Rica unde a fost fotografiată în preajma Elenei Udrea.

Surse italiene ne-au comunicat că procedura de extrădare durează în jur de 10 zile însă în cazuri speciale aceasta poate fi prelungită.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO