Beneficiarii de locuințe sociale din Oradea riscă să rămână în stradă. Regulile pe care nu le respectă
Chiriașii primăriei din Oradea, beneficiari de locuințe sociale, ar putea fi evacuați dacă nu își întrețin apartamentele, fac scandal sau au restanțe la plata chiriei.
Autoritățile au transmis că nu mai tolerează astfel de situații, din ce în ce mai dese în ultimii ani, și trimit săptămânal inspectorii să facă verificări pe teren. Nu de puține ori aceștia au găsit adevărate focare de infecție în casele chiriașilor și, în timpul controalelor, au fost întâmpinați cu violență.
Scenele violente se repetă cel puțin o dată pe săptămânaîn cartierele orădene.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Inspectorii Departamentului Patrimoniu Imobiliar vor să identifice toți chiriașii care sunt certați cu bunul simt și îi somează ori să își schimbe atitudinea ori să plece.
Primaria nu mai vrea să îi tolereze pe cei care nu respectă regulile de conviețuire.
Anca Grama - purtător de cuvânt Primăria Oradea: "Unele locuințe, prin neingrijire și prin faptul că nu s-a făcut curățenie acolo de către locatari, au devenit adevărate focare de infecție. Pânăîn prezent, anul acesta am avut două cazuri de evacuări din locuințe pe motiv de neintretinere a acestora și am mai avut încă aproximativ 20 de cazuri de evacuare pe motiv de neplata a cheltuielilor /sau pe motiv de agresivitate."
Primaria Oradea are 1400 de locuințe închiriate familiilor cu o situație materială precară. Chiria este una modică, ajungând până la maximum 20% din prețul pieței.