Bărbatul cu HIV care a mușcat un polițist tocmai fusese eliberat din închisoare. Ce spun sindicaliștii

Ultima actualizare: 12-10-2020 19:27

Un poliţist din Constanța trece prin momente dificile după ce a fost muşcat de un individ infectat cu HIV în timp ce încerca să îi pună acestuia cătuşele.

Agentul a intervenit pentru că agresorul a făcut scandal. Fusese depistat într-un tren fără bilet, şi fără mască sanitară. Incidentul, este al doilea de acest fel, de anul acesta. Sindicatele din poliţie spun că se ajunge în astfel de situaţii extreme pentru că agenţii nu sunt dotaţi cu pistoale cu electroşocuri, care să îi ţină la distanţă, pe suspecţii violenţi.

Poliţistul de la secţia transporturi a fost muşcat de braţul stâng. Agentul fusese chemat să intervină în gara din Medgidia de şeful trenului Constanța - Bucureşti.

Suspectul, în vârstă de 36 de ani intenţiona să ajungă la Bucureşti, acolo unde are domicliul. Fostul deţinut s-a urcat în trent fără să deţină bilet şi nici nu a purtat mască de protecţie.

Martorii susţin că bărbatul a fost pus pe scandal încă din momentul în care s-a urcat în tren. Când poliţia a vrut să îl coboare din vagon a devenit şi mai agresiv.

Cristina Vasile, Poliţia Constanța: "A fost reţinut pe bază de ordonanţă. Acesta fiind cercetat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța sub aspectul săvârşiţii infracţiunilor de ultraj şi transmiterea sindromului imunodeficitar dobândit".

Poliţistul muşcat de individul infectat cu HIV a fost supus mai multor analize şi aşteptă rezultatul testelor.

Ana Maria Scweitzer, Director Executiv Centru de Execelență HIV: "Medicii infecţionişti trebuie să facă o evaluare, să afle dacă pacientul lua tratamentul retroviral sau nu şi în funcţie de aceasta să decidă dacă este nevoie de tratament de profilaxie pentru poliţist".

În mai, un agent din Bucureşti - care a încercat să îndepărteze mai mulţi tineri care jucau tenis, spărgeau seminţe şi ascultau muzică, în sectorul 2, a fost zgâriat de unul dintre ei, infectat cu HIV. În urma incidentului, polititul a fost plasat 6 luni sub tratament.

Cosmin Andreica, Lider Sindicatul Poliţiştilor "Europol": ”Poliţiştii nu au instrumentele necasare la dispoziţie pentru a putea preîntâmpina astfel de incidente şi aici mă refer în primul rând la acel pistol cu electroşocuri de tip Teaser cum se foloseşte şi în celelalte state şi poliții europene sau SUA. Poliţia Română şi Inspectoratul General al Poliţiei Române în vară a achiziţionat nişte instrumente, care nu fac faţă sub nici o formă nevoii pe care noi o avem, nişte bastoane cu electroşocuri, nişte chinezării".

Individul care l-a muşcat pe poliţistul din Constanța tocmai ieșise, de câteva ore, din penitenicarul Poarta Albă. Fusese închis acolo un an şi zece luni pentru furt calificat.

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO