Bărbaţi prinşi cu acte româneşti false în pantofi. Cât plătiseră pentru ele


Ultimul update: Luni 14 Ianuarie 2019 14:49
Data publicarii: Luni 14 Ianuarie 2019 14:44
Categorie: Stiri actuale
acte ascunse in pantofi

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni au descoperit ascunse în pantofii unor bărbaţi şapte cărţi de identitate cu însemnele autorităţilor române, care s-au dovedit a fi false.

COMUNICATUL POLIŢIEI DE FRONTIERĂ 

În data de 11.01.2019, în jurul orei 16.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni - I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru a intra în ţară, călătorind ca pasageri într-un microbuz, care efectua o cursă pe relaţia R. Moldova - Germania, şapte cetățeni din R. Moldova cu vârste cuprinse între 18 şi 47 de ani.

În baza analizei de risc pe linia migrației ilegale, echipa comună a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra pasagerilor mijlocului de transport, în urma căruia a descoperit, ascunse în pantofi şi asupra cetăţenilor din R. Moldova, şapte cărţi de identitate cu însemnele autorităţilor române.

Cu ocazia verificărilor specifice efectuate, colegii noştri au stabilit că documentele în cauză nu îndeplinesc condițiile de formă şi fond ale unora autentice, fiind false.

Cu privire la cele constatate, persoanele în cauză au declarat că intenționau să meargă în Germania, respectiv Italia pentru a găsi un loc de muncă și că au procurat documentele de la persoane ale căror date de identitate nu le cunosc, plătind sume cuprinse între 60 şi 250 de euro.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fals material în înscrisuri oficiale.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: Politia de Frontiera Romana

VIDEO PROTVPLUS.RO