Banca Națională a României acuză PSD că folosește abuziv imaginea sa în campania electorală

Ultima actualizare: 22-11-2020 13:36
Banca Națională a României acuză PSD că folosește abuziv imaginea sa în campania electorală
Inquam/ Octav Ganea

BNR acuză PSD că utilizează abuziv imaginea sa în campania electorală și face un apel către toate partidele să respecte caracterul apolitic al Băncii Naționale.

”Banca Națională a României dezaprobă ferm utilizarea de imagini și declarații mai vechi sau mai noi, scoase din context, ale unor specialiști BNR în spoturi de campanie electorală ale PSD”, se arată într-un comunicat de presă postat duminică pe site-ul Băncii Naționale.

Potrivit acestuia, ”BNR este o instituție apolitică, independentă și utilizarea abuzivă a unor asemenea declarații, care nu au conotație politică propriu-zisă, afectează statutul și neutralitatea instituției noastre”.

 

Apel către toate partidele politice

 

BNR face un apel către toate partidele politice implicate în campania electorală să respecte caracterul apolitic al instituției și să nu utilizeze incorect și partinic puncte de vedere exprimate de diverși reprezentanți ai băncii, mai ales când acestea nu reflectă o abordare oficială asumată.

Toate analizele și punctele de vedere care reflectă poziția BNR se regăsesc în rapoartele și analizele publicate pe site-ul instituției sau în declarațiile de presă ale Guvernatorului”, se mai arată în comunicatul BNR.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO