Băiatul de 10 ani, pe care medicii l-au trimis acasă în comă, adus în Capitală
Băiatul de 10 ani din Oradea, pe care medicii l-au trimis acasă în comă, după ce o comisie a stabilit că nu mai poate fi tratat în spital, a fost adus cu un elicopter SMURD în Bucureşti.
Copilul a fost internat la "Bagdasar-Arseni" şi urmează să fie evaluat. În funcţie de rezultatul analizelor, specialiştii vor stabili ce şi dacă pot să facă ceva.
"În momentul actual este în stare vegetativă. Nu interacţionează cu mediul deloc, doar ţine ochii deschişi şi respiră singur. Este prost alimentat, pentru că nu înghite. În momentul de faţă, nu se pot face afirmaţii despre prognostic", a informat purtătorul de cuvânt al unităţii medicale, Florin Bică.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Acum 5 luni băiatul a fost victima unui accident rutier, iar din cauza leziunilor grave suferite la cap, a intrat în stare neuro-vegetativa.
La acea vreme a fost operat de urgenţă, însă după ce a fost tratat medicii au decis să îl trimită acasă.
Decizia i-a nemulţumit pe părinţi, iar cazul a intrat şi în atenţia Ministerului Sănătăţii.
''Părintelui nu i s-a prezentat factura, i s-a prezentat un decont de cheltuieli pe care orice spital este obligat să îl anexeze scrisorii medicale sau biletului de externare. Am discutat la spital. A fost prezentat acest decont de cheltuieli pe perioada de spitalizare, din iunie până în septembrie 2017, 13.000 de lei. Copilul a fost readus la spital pentru că avea nevoie de îngrijiri speciale, schimbarea sondei nazo-gastrice care se înfundase şi, în acel moment, se pare că au avut loc nişte discuţii neprincipiale între medici şi părinţii copilului. Punctul meu de vedere este că niciun părinte nu este pregătit să îngrijească un copil în acea stare. Cadrele medicale trebuie să manifeste empatie şi compasiune şi înţelegere. (...) Părerea mea este că ar trebui să se implice mai mult organizaţiile care fac tipul de îngrijire la domiciliu, pentru că am înţeles că acel copil avea nişte probleme de îngrijiri, iar părinţii nu au nicio vină", a precizat ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, într-o conferinţă de presă.
Sursa: Pro TV
Etichete: spital, ministerul sanatatii, copil, sanatate, ingrijire,
Dată publicare:
02-02-2018 18:16