Băiat de 4 ani, mutilat într-un loc de joacă din Ghimbav. „Ar fi putut să rămână orb”


Ultimul update: Luni 01 Iulie 2019 17:30
Data publicarii: Luni 01 Iulie 2019 16:35
Categorie: Stiri actuale

Un băieţel de 4 ani s-a rănit grav la faţă după ce a fost lovit de tija unui aparat, într-un loc de joacă pentru copii din Ghimbav, judeţul Braşov.

Structura metalică dintr-un ansamblu numit învârtitoare, de pe care lipsea o piesă de plastic, i-a străpuns fruntea şi nasul, foarte aproape de ochi. Copilul a fost internat de urgenţă, iar părinţii vor să-i dea în judecată pe administratorii parcului.

Primarul Ghimbavului este judecat pentru achiziţionarea la suprapreţ a mobilierului urban din locurile de joacă ale oraşului.

Băieţelul era duminică în parc, împreună cu tatăl şi fratele lui de 6 luni. Se plimba cu bicicleta pe lângă o învârtitoare la care se juca o fetiţă. Capătul metalic ar fi trebuit protejat cu un suport în formă căluţ, însă piesa lipsea. Jucăria l-a izbit puternic în faţă.

Tatăl copilului: „I-a creat o rană foarte adâncă, foarte aproape de ochi, ar fi putut să rămână orb. O să aibă cicatrice.”

Martoră: „Copilul a trecut pe aici şi l-a lovit aşa tare că a căzut de pe bicicletă. Tatl şi-a scos tricoul şi i l-a pus pe faţă ca să-i oprească sângerarea.”

La faţa locului a ajuns un echipaj de la ambulanţă, care i-a oprit băieţelului hemoragia puternică, apoi l-a dus la spitalul de pediatrie din Braşov, unde a fost operat. Nu este primul accident de acest fel din Ghimbav.

În urmă cu două săptămâni, o altă fetiţă s-a rănit la picior într-o ţeavă tăiată la nivelul solului şi lăsată descoperită, într-un alt parc din oraş. Încă un copil a căzut printr-o gaură aflată în partea de sus a unui tobogan.

Primarul oraşului Ghimbav, Dorel Toma, a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie, care îl acuză că a cumpărat mobilier urban şi leagăne pentru copii la preţuri supraevaluate. De la momentul achiziţiei, în 2009, locurile de joacă nu au mai fost reparate.

Viceprimarul localităţii susţine că a alocat în acest an peste 300.000 de lei pentru investiţii în locurile de joacă, însă procesul de achiziţie durează, pentru ca toate lucrurile să se desfăşoare corect.

VIDEO PROTVPLUS.RO
Accident Arad
Copil de 9 ani decapitat în Arad. Cum s-a produs accidentul teribil. FOTO
Surprize pentru fanii Terminator. Ce actor a acceptat să-și reia rolul în "Dark Fate"
Descoperirea poliției într-o mașină cu număr de Spania, oprită în Tg. Mureș
Horoscop 21 iulie 2019, prezentat de Neti Sandu. Balanțele sărbătoresc un succes personal
Accident violent, cu 4 răniți, pe o stradă din Capitală. Manevra făcută de un șofer
Poliția verifică dacă stăpânii și-au sterilizat și microcipat cățeii. Amenzi de mii de lei
minore
Minore abuzate sexual într-un parc din Vaslui. Fetele locuiau cu un asistent social
Actor celebru, înjunghiat pe scenă în timpul unui eveniment. VIDEO
Filmul morții suspectului de pedofilie. Victima a mers cu tatăl ei să-l reclame jandarmilor
Mesajul lui Iohannis de Ziua Aviaţiei Române, sărbătorită de Sfântul Ilie
Bărbatul suspectat de pedofilie și imobilizat cu greu de jandarmi în Vatra Dornei a murit
Ziua Aviației Române și a Forțelor Aeriene. Spectacol în Piaţa Aviatorilor din Capitală