Băiat de 4 ani, mutilat într-un loc de joacă din Ghimbav. „Ar fi putut să rămână orb”

01-07-2019 16:35


Un băieţel de 4 ani s-a rănit grav la faţă după ce a fost lovit de tija unui aparat, într-un loc de joacă pentru copii din Ghimbav, judeţul Braşov.

Structura metalică dintr-un ansamblu numit învârtitoare, de pe care lipsea o piesă de plastic, i-a străpuns fruntea şi nasul, foarte aproape de ochi. Copilul a fost internat de urgenţă, iar părinţii vor să-i dea în judecată pe administratorii parcului.

Primarul Ghimbavului este judecat pentru achiziţionarea la suprapreţ a mobilierului urban din locurile de joacă ale oraşului.

Băieţelul era duminică în parc, împreună cu tatăl şi fratele lui de 6 luni. Se plimba cu bicicleta pe lângă o învârtitoare la care se juca o fetiţă. Capătul metalic ar fi trebuit protejat cu un suport în formă căluţ, însă piesa lipsea. Jucăria l-a izbit puternic în faţă.

Tatăl copilului: „I-a creat o rană foarte adâncă, foarte aproape de ochi, ar fi putut să rămână orb. O să aibă cicatrice.”

Martoră: „Copilul a trecut pe aici şi l-a lovit aşa tare că a căzut de pe bicicletă. Tatl şi-a scos tricoul şi i l-a pus pe faţă ca să-i oprească sângerarea.”

La faţa locului a ajuns un echipaj de la ambulanţă, care i-a oprit băieţelului hemoragia puternică, apoi l-a dus la spitalul de pediatrie din Braşov, unde a fost operat. Nu este primul accident de acest fel din Ghimbav.

În urmă cu două săptămâni, o altă fetiţă s-a rănit la picior într-o ţeavă tăiată la nivelul solului şi lăsată descoperită, într-un alt parc din oraş. Încă un copil a căzut printr-o gaură aflată în partea de sus a unui tobogan.

Primarul oraşului Ghimbav, Dorel Toma, a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie, care îl acuză că a cumpărat mobilier urban şi leagăne pentru copii la preţuri supraevaluate. De la momentul achiziţiei, în 2009, locurile de joacă nu au mai fost reparate.

Viceprimarul localităţii susţine că a alocat în acest an peste 300.000 de lei pentru investiţii în locurile de joacă, însă procesul de achiziţie durează, pentru ca toate lucrurile să se desfăşoare corect.

VIDEO PROTVPLUS.RO