Bădălău, declarație jignitoare despre diaspora: „Fetele alea de le duc ăștia”

Ultima actualizare: 30-11-2019 07:35
Niculae Bădălău
Agerpres

Senatorul PSD Niculae Bădălău, liderul PSD Giurgiu, a făcut, vineri, într-o conferință de presă, o declarație jignitoare la adresa diasporei.

El a declarat că vreo 700 de mii de români din străinătate se află acolo legal, iar restul până la 3-5 milioane sunt „fetele alea de le duc ăștia”.

„Ei au 700.000 de oameni, avem care au domiciliu, pașapoartele alea cu domiciliu, care-s legali. Restul până la 3-5 milioane, că se vehiculează tot felul, sunt fetele alea de le duc ăștia, eu știu”, a afirmat Niculae Bădălău, potrivit înregistrării postate pe Facebook de giurgiu-acid.ro.

Într-o intervenție telefonică la România TV, Niculae Bădălău a spus că declarația este ”scoasă din context”.

”Era o discuție liberă legată de reprezentarea diasporei. Am spus că 700.000 sunt înregistrați legal. Restul nu știm câți sunt și printre ei sunt și oameni care nu ne fac cinste. Eu îmi cer scuze dacă am jignit dar demagogia cu care se folosește această înregistrare mă deranjează. N-am vrut să jignesc pe nimeni”, a spus Bădălău.

În august 2018, Niculae Bădălău a apărut într-o filmare de la o petrecere alături de un lăutar care i-a dedicat o melodie cu versuri jignitoare la adresa românilor din diaspora: ”Să vină diaspora/Că noi ne p… pe ea”.

Ciolacu: „Resping acuzațiile făcute de Niculae Bădălău”

 

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a reacționat după declarațiile făcute de Niculae Bădălău și afirmat că le respinge, precum și faptul că PSD se află într-o perioadă de reconstrucție, iar astfel de afirmații nu pot fi tolerate.

„Resping afirmațiile făcute de Niculae Bădălău la adresa românilor din Diaspora. Îmi cer scuze public pentru acest derapaj, dar acesta nu trebuie să angajeze Partidul Social Democrat în ansamblul său. De altfel, am discutat cu domnul Bădălău și m-a asigurat că a conștientizat exprimarea nefericită și că o regretă.

PSD îi respectă pe toți românii indiferent de locul în care trăiesc. Atrag atenția tuturor membrilor că partidul a intrat într-o perioadă de reconstrucție, iar astfel de afirmații nu pot fi tolerate!”, a scris Marcel Ciolacu pe pagina sa de Facebook.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO