Ultimele ore din viata avocatului lui Dan Adamescu. Barbatul a spus tot ce stia la DNA si apoi a sarit in fata metroului

22-05-2014 16:19


In dosarul complicat in care sunt acuzati patru judecatori, un rol important l-a jucat se pare si avocatul omului de afaceri Dan Adamescu, George Dumitru.

Acesta s-a sinucis, luni, dupa ce fusese audiat de procurorii DNA in ziua in care cei 4 judecatori au fost retinuti pentru luare de mita si trafic de influenta. Nimeni dintre cei apropiati nu a vrut sa vorbeasca despre cele intamplate, dar este posibil ca avocatul sa nu mai fi suportat situatia in care se afla.

Duminica seara, cu 18 ore inainte de sinucidere, avocatul George Dumitru era speriat, isi aminteste un vecin.

Martorul care a vrut sa isi pastreze anonimatul ne-a povestit ca in fata portii casei avocatului George Dumitru a venit o masina alba din care au coborat trei indivizi. Avocatul a iesit la poarta si a inceput sa discute cu ei. Era nervos, agitat si gesticula incontinuu. Acelasi martor spune ca discutia a durat cel putin 4 ore si s-a intins tarziu in noapte.

A doua zi, luni, George Dumitru a mers la Directia Nationala Anticoruptie.

In aceeasi zi in care cei patru judecatopri au fost chemati la DNA unde au fost pusi sub acuzare, si avocatul George Dumitru a fost in birourile procurorilor. Acolo, el ar fi facut declaratii complete in legatura cu tot ceea ce stia despre clientul sau Dan Adamescu.

La scurt timp dupa ce a plecat de la DNA, calatorii care se aflau pe peronul metronului de la Universitate erau martorii neputinciosi ai momentului in care avocatul George Dumitru cadea in fata metroului care sosea in statie.

Desi salvatorii au ajuns imediat la fata locului, nu l-au mai putut salva.

Cadavrul a fost ridicat si dus la INML pentru autopsie in timp ce criminalistii au facut cercetarea la fata locului incercand sa afle ce s-a intamplat. Daca a fost vorba despre o sinucidere, un accident sau cineva l-a impins.

Imaginile surprinse de camerele de supraveghere de la metrou arata ca George Dumitru si-a luat zilele. Nu a lasat nici un bilet in care sa spuna ce necazuri avea insa ar fi elemente in comportamnetul lui care sa sustina varianta unei sinucideri.

VIDEO PROTVPLUS.RO