Avocata fratilor Corneschi, banuiti de implicare in trafic cu marfa contrafacuta: "Nu sunt vinovati"


Ultimul update: Marti 30 Octombrie 2012 15:37
Data publicarii: Sambata 13 August 2011 07:43
Categorie: Stiri actuale

A fost o noapte lunga si alba pentru vamesii de la Stanca-Costesti, pe care procurorii ii acuza ca au sprijinit o retea de contrabanda cu alcool si tutun din Ucraina.

Au petrecut-o la serviciul DIICOT Suceava, unde anchetatorii le-au pus in fata probele ridicate din locuintele lor, dupa 12 ore de perchezitii.

Nici ofiterul SRI banuit ca le era complice n-a dormit acasa, pentru ca procurorii i-au cerut si lui declaratii amanuntite.

Reteta pentru imbogatire a fratilor Corneschi, un vames si un ofiter SRI: vindeau marfa confiscata

Din casele pe care le-au perchezitionat pana tarziu, procurorii au scos vineri noapte zeci de saci cu probe. Vamesii botosaneni pareau sa-si fi transformat locuintele in depozite en-gros, ticsite cu marfa de contrabanda, in special bauturi alcoolice contrafacute.

Cei 9 vamesi si ofiterul SRI suspectat ca le este complice au fost condusi la biroul DIICOT din Suceava pentru audieri.

Tot aici a fost aduse si probele ridicate din impunatoarele vile ale fratilor Corneschi. Cristian lucreaza ca vames, iar Cornel este ofiter SRI. Ambii sunt acuzati de abuz in serviciu si contrabanda pentru ca, spun procurorii, si-au transformat casele in depozite pentru marfuri ilegale pe care apoi le vindeau.

La perchezitii, politistii au gasit chiar in masina vamii tigari fara timbru aduse din Ucraina. Acestea ar fi trebuit sa ajunga in camera pentru corpuri delicte, insa cei doi frati le-ar fi adus la ei acasa si de acolo ar fi urmat sa le vanda.

"Nu sunt vinovati", a declarat avocata fratilor, Daniela Lungu.

Reteaua de contrabandisti formata din cetateni romani si moldoveni a functionat perfect mai multe luni de zile sub protectia ofiterului SRI, spun procurorii DIICOT. De altfel, suspectilor li s-a parut probabil o idee foarte buna ca marfa de contrabada sa fie tinuta in casa familiei lui, pentru ca nimeni nu ar fi cautat si acolo.

Un alt vames detinea si el un depozit in Botosani, unde erau duse bunurile confiscate in vama.

Totul insa s-a terminat in momentul in care pe fir au intrat procurorii de la Crima Organizata, care au descoperit ca la Stanca Costesti sunt mai degraba lupii paznici la oi si nu vamesi care sa opreasca contrabanda.

VIDEO PROTVPLUS.RO