Aventura unui tânăr care a cumpărat o mașină second hand în România. Riscă închisoare

Ultima actualizare: 04-04-2019 13:57
masini second hand
Pro TV

Un tânăr basarabean în vârstă de 36 de ani s-a ales cu dosar penal şi riscă să ajungă la închisoare după ce poliţiştii de frontieră au găsit în maşina lui, nedeclarate, două cartuşe de armă de vânătoare.

 

"În data de 01 aprilie a.c., în jurul orei 16.00, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Oancea - I.T.P.F. Iaşi, pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei S.M., cu dublă cetăţenie, română şi moldoveană, în vârstă de 36 de ani, la volanul unui autovehicul marca Toyota Land Cruiser, înmatriculat în România. În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra mijlocului de transport, ocazie cu care echipa comună de control, formată din poliţişti de frontieră şi lucrători vamali, a descoperit două cartuşe de vânătoare calibru 16 mm. Un cartuş se afla pe bancheta din spate, iar cel de al doilea era ascuns sub aceeaşi banchetă a autoturismului. Cu privire la cele constatate, persoana în cauză a declarat că a achiziţionat recent autoturismul şi nu avea cunoştinţă despre existenţa sau provenienţa celor două cartuşe", se arată într-un comunicat al S.T.P.F. Galaţi.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvărşirii infracţiunilor de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi tentativă de contrabandă calificată, iar cartuşele au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor de lucrătorii Serviciului Arme, Expozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul I.P.J. Galaţi.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO