Medici de la Spitalul de Arsi, audiati dupa moartea celor doi pacienti, in cateva zile. Ce s-a descoperit la controale

Dată publicare: 18-07-2016 13:37
Dată actualizare: 21-07-2016 07:28


Trei medici de la Spitalul de Arsi au fost audiati de politistii de la Omoruri, dupa ce doi pacienti s-au stins in conditii suspecte. Toti in calitate de martori.

In paralel, cei de la Directia de Sanatate Publica Bucuresti spun ca de la inceputul anului si pana acum au facut 9 controale in aceasta institutie sanitara si au constatat nereguli grave: de la lipsa unor contracte pentru dezinsectie si pana la necunoasterea sau neaplicarea de catre personalul sanitar a tehnicilor de curatenie si dezinfectie.

Medicii chemati la audieri au dat declaratii in legatura cu decesul femeii careia i s-a facut o transfuzie gresita, dar si al barbatul plin de larve de la terapie intensiva.

Medic: "Uneori suntem eroi, altadata suntem nenorociti, clar. Au fost totdeauna cereri, de un an de zile de cand a fost Colectiv se putea face un spital. Ati vazut cumva pacientii ca nu sunt numai pacienti? Ca ii iei cu tot cu familia?"

In Spitalul de Arsi sunt tratate cele mai grave cazuri dupa explozii sau incendii. Institutia secializata in chirurgie reparatorie si arsuri este cea mai buna din tara insa in ultima perioada si-a aratat viciile ascunse. Doua incidente majore au facut ca existanta spitalului sa fie pusa la indoiala. Initial o femeie a primit sange dintr-o alta grupa decat a ei si a murit dupa cateva zile. N-a trecut mult si un medic a filmat un pacient care avea o rana infectata cu larve, cel mai probabil de la mustele care isi fac veacul la terapie intensiva.

Asa aflam acum ca de la inceputul anului 2016 si pana astazi, Directia de Sanatate publica a facut 9 controale. Ceea ce au descoperit ne lasa acum fara cuvinte. Mai intai, ca Spitalul de Arsuri nu avea contract pentru dezinsectie de 4 luni de zile. Apoi ca geamurile de la terapie intensiva nu aveau plase pentru insecte, o masura elementara care putea fi luata de administratorul spitalului fara organizarea de licitatii.

Iar neregulie nu se opresc aici. Cei de la Directia de Sanatate publica spun ca angajatii NU STIAU sa dezinfecteze si sa curete spatiile din saloane si din salile de operatii. Aparatul de climatizare nu functiona si ca atare temperaturile pe care pacientii cu arsuri trebuiau sa le indure ajungeau si la 32 de grade, in zilele caniculare. Inspectorii spun ca au dat amenzi in valoare de 34.000 de lei si au cerut suspendarea activitatii zonei de terapie intensiva dar si a centrului pentru transfuzii.

 


VIDEO PROTVPLUS.RO