Au torturat un cal, apoi au vrut să-l bată și pe cel care i-a filmat. Ce riscă agresorii, tată și fiu

Ultima actualizare: 16-06-2020 17:44

Doi bărbați din județul Suceava, tată și fiu, au ajuns în arestul Poliției după ce au lovit cu bestialitate un cal și au fost filmați de un martor.

 

Imaginile au ajuns pe internet, iar reprezentanții unei asociații pentru protecția animalelor, scandalizați de brutalitatea scenei, au sesizat poliția.

Animalul chinuit a fost dus, în final, într-un adăpost și este sub îngrijirea unui medic veterinar.

Iar la aproape o săptămână de la incident, cei doi suspecți au fost reținuți și riscă o amendă serioasă ori chiar o pedeapsă cu închisoarea.

Scenele de o cruzime rară au fost filmate săptămâna trecută în Dumbrăveni. Cei doi bărbați loveau cu bestialitate un cal înhămat la căruță.

Imaginile postate apoi pe internet au stârnit un val de revoltă. Sesizați de urgență, polițiștii au preluat calul chinuit și l-au dus într-o clinică veterinară din apropierea Sucevei unde i-au fost îngrijite rănile.

Între timp, s-a deschis un dosar penal și suspecții sunt reținuți. 

Ionuț Epureanu, purtător de cuvânt al IPJ Suceava: ”Doi bărbați, tată și fiu, au fost introduși în arestul IPJ Suceava tocmai pentru cruzimea de care au dat dovadă și loviturile pe care le-au aplicat acestui animal”.

Veterinarii care i-au îngrijit rănile calului au reușit să-l pună pe picioare.

Mirela Afilipoaie, medic care a îngrijit calul: ”Când s-a prezentat era foarte slăbit, prezenta o plagă dorso-lombară, Iar la nivelul piciorului prezenta o plagă supra infectată. L-am toaletat local cu antibiotic și i-am băgat calciu perfuzabil. Momentan se recuperează”.

Administrator clinică veterinară: ”Prezintă șchiopături la ambele membre, cel mai probabil prin lovire și nu este îngrijit corespunzător”.

 

Agresorii riscă amendă sau 3 ani de închisoare

 

În curtea familiei respective au fost găsiți mai mulți cai.

Roxana Ciornei, reprezentant al unei asociații pentru protecția animalelor: ”Aveau vreo 5-6 cai. Am înțeles că ei sunt samsari de cai și că îi cumpără mai ieftin apoi îi vând mai scump. Am găsit căluțul bătut, A venit veterinarul și a făcut o primă fișă de constatare . L-am luat în custodie și se află la Moara, la o clinică veterinară”.

Procurorii au aflat apoi că suspecții au încercat să îl intimideze și pe cel care a filmat scenele, așa că acum ei sunt acuzați de rele tratamente aplicate animalelor, de lovire și tulburarea ordinii și liniștii publice.

Marți seara au fost duși în fața instanței cu propunere de arestare preventivă. Dacă se vor dovedi vinovați, riscă până la 3 ani de închisoare.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO