Cum arată o stradă din Pitești după ”modernizare”. Constructor: ”Așa este proiectul”


Ultimul update: Joi 15 August 2019 13:50
Data publicarii: Joi 15 August 2019 09:36
Categorie: Stiri actuale

Modernizarea unei străzi din Pitești poate fi subiect de banc. Muncitorii au lărgit șoseaua, dar trotuarele au rămas extrem de înguste.

Și, de parcă nu era suficient, pe alocuri există câte un stâlp chiar în calea pietonilor, nevoiți să facă slalom printre capcane.

Reprezentanții primăriei dau asigurări că vor găsi o soluție pentru a remedia problema. Iar după ce echipa Știrilor ProTV s-a interesat de subiect, au decis sistarea lucrărilor.

Trotuarul cu stâlpi „plantați" pe alocuri a apărut după ce autorităţile au început modernizarea unei străzi din Piteşti pentru că numărul maşinilor a crescut considerabil. Însă rezultatul îi îngrozeşte pe pietoni, care trebuie să se strecoare printre capcane.

Localnic: „Să-l invităm pe domnul primar să treacă pe lângă un stâlp din asta, mai ales unde este cutia de gunoi, aşa, dar să aibă în mână. Pe banii noştri, e o mizerie totală! O lipsă de respect."

Locanic: „Uite ce porcărie a putut să facă! A zis că asta e proiectul! Şi nu trebuie să ne amestecăm noi!"

Localnic: „Ca să treci cu un copil pe trotuarul ăsta, nu poţi. Laşi copilul pe stradă sau tu mergi pe stradă şi copilul pe trotuar. Asta nu e normal!"

Localnic: „Nu e loc, dar ce să facem noi, dacă dânşii fac ..."

Localnic: „Cu copiii încap, dar cu un căruţ? Aş încăpea ? N-aş încăpea. Este foarte îngust trotuarul. Adică eu, acum, merg pe borduri."

Un reprezentant al firmei care se ocupă de lucrare a vorbit despre situaţia care i-a revoltat pe oameni.

Reprezentantul firmei: „Două sunt variantele. Ori facem... plecăm de aici şi facem o evazare a trotuarului, ca să poată să treacă un cărucior, să poată să treacă cu altceva, ori pe partea cealaltă, către spaţiul verde. E vorba de proiectant.”
Reporter: „E vorba de proiectant, dar nu s-a ştiut? Nu s-au văzut stâlpii ăştia, că sunt aici, când a venit?”
Reprezentantul firmei: „S-au văzut, așa este proiectul. Noi am lucrat după proiect.”
Reporter: „Cine plăteşte?”
Reprezentantul firmei:Firma constructoare, noi plătim! Unde a fost vina noastră, am reparat pe cheltuiala noastră.”
Reporter: „Şi e vina dvs. aici?
Reprezentantul firmei:
„Nu.Nu ştiu."

Cei de la biroul de investiţii spun că proiectantul, care nu este un angajat al primăriei, nu le-ar fi explicat cât de îngust va rămâne trotuarul. Cum omul se află în concediu în străinătate, deocamdată nu a dat explicaţii. Între timp, când au văzut rezultatul, autorităţile au sistat lucrările.

Reporter: „Cei care au acceptat proiectul, din Primărie, nu au văzut pe schiţe că se întâmplă asta?”
Laurenţiu Zidaru, viceprimar Piteşti: „Nu ştiu dacă au observat, probabil că n-au observat, că dacă observau.... sau nu şi-au dat seama de distanţe."

Primăria, care a plătit deja 2,5 milioane de lei pentru acest proiect, susţine că remedierea nu se va face cu bani de la buget, ci de la constructor.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

VIDEO PROTVPLUS.RO