Bombe din al Doilea Război Mondial, găsite lângă un pod feroviar foarte circulat


Ultimul update: Joi 15 August 2019 10:20
Data publicarii: Joi 15 August 2019 09:16
Categorie: Stiri actuale

Trei bombe de aviație au fost descoperite miercuri într-o localitate din Bistrița-Năsăud.

Obuzele neexplodate rămase din al Doilea Război Mondial erau lângă un pod feroviar foarte circulat, care face legătura pe calea ferată cu Transilvania.

Cele trei proiectile, care cântăreau împreună 150 de kilograme, au fost detonate pe un câmp din apropiere.

Muncitor: „Erau la piciorul podului."

Mai mulţi muncitori lucrau la consolidarea podului feroviar când unul dintre ei a ridicat în cupa excavatorului un obuz. Apoi l-a văzut şi pe al doilea, pe jumătate îngropat în pământ.

Inginer: „Am înţeles că e muniţie, s-a văzut ceva şi a chemat imediat. A crezut că e un metal. A avut experienţă şi s-a oprit, nu şi-a dat seama, dar a văzut că ceva nu e în regulă. Am oprit atunci lucrările."

Imediat, în zonă au ajuns mai multe echipe de pirotehnişti, pompieri şi poliţişti. Perimetrul a fost izolat pe o rază de cinci sute de metri. Iar circulaţia feroviară a fost oprită intre Beclean şi Coldău. Însă, în timp ce autorităţile erau în alertă, podul a fost traversat de trenul accelerat Iasi-Timisoara.

Specialiştii au găsit şi o a treia bombă de aviaţie. Cele trei proiectile au fost scoase cu grijă din pământ şi transportate pe un islaz, la trei kilometri depărtare. Acolo au fost detonate.

O parte din pod a fost distrusă în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Iar cele trei proiectile găsite miercuri au rămas intacte. Descoperirea muncitorilor a evitat o eventuală tragedie, pentru că ruta este intens circulată. Pe acel pod trec toate trenurile spre Transilvania.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

O bombă din al Doilea Război Mondial a ucis doi oameni, în Polonia
Masacru în Pakistan. 9 morți și zeci de răniți după ce o kamikaze s-a aruncat în aer
Evacuare de proporții după descoperirea unei bombe de 500 kg. Oamenii, duși în adăposturi
VIDEO PROTVPLUS.RO