Au inceput o parcare subterana pe bani europeni, dar o continua pe banii comunitatii. Edil: "Ce vreti? Sa car eu cu roaba?"
Ploiestiul poate intra in Cartea Recordurilor cu un parc urias, uscat si gol. Pentru ca politicienii care au gandit investitia nu s-au mai inteles, locul a fost lasat de izbeliste, iar plantele s-au uscat.
Scandalos este si faptul ca tot acolo s-a construit un hipodrom pe care nu se pot organzia curse, pentru ca nu avem o autoritate care sa omologheze pistele. Mai multe despre tot soiul de investitii fara cap si fara coada puteti afla duminica seara, la "Romania, te iubesc!".
Un parc intins pe 54 de hectare, uscat si pustiu, o bursa de peste ultra dotata, dar fara utilitati, o bursa de cereale pustie, un hipodrom de zeci de milioane de euro fara cai si lista e lunga.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Sunt investitii facute pe bani foarte multi, dar administrate fara cap si deocamdata inutile. Duminica, la "Romania, te iubesc!" ajungem la Slobozia, unde de ani de zile se contruieste o parcare subterana. Banii ar fi trebuit sa vina din fonduri europene, dar pentru ca termenele au fost depasite, plateste primaria. Locul e cunoscut ca "groapa lui Stoica", fostul primar al Sloboziei.
Alexandru Stoica, fost primar: Puneti-va in pielea aluia care trebuie sa ia decizia...
Reporter: Nu am candidat eu...
Alexandru Stoica: Nu, nu n-ati candidat..
Reporter: Ati luat fraiele comunitatii sa o duceti spre glorie si ati bagat-o in groapa asta.
Alexandru Stoica: N-am bagat-o in groapa. Ce sa fac eu? Sa car cu roaba pamant? Hai, domnule, sa fim seriosi. Ce primar cara? Asta este.
Parcarea va avea 98 de locuri, dar pentru a intra in ea va fi scarificata acum o parcare de 50 de locuri pe unde va trece tunelul de acces.
Parcul industrial Slobozia: 20 de hectare de balarii si panouri solare. A costat 17,5 milioane de lei. Acest loc trebuia sa repuna pe picIoare industria din Slobozia. Din pacate, e pustiu.
Pentru administrarea acestui loc a fost infiintata o firma careia primaria ii plateste 100.000 de lei pe an. Cati angajati are si, mai ales, ce fac, aflati duminica.
La Ploiesti, pe 54 de hectare s-a construit un parc si o cladire, cu 80 de milioane de lei. Pentru ca pesedistii nu s-au inteles cu liberalii in consiliul local, parcul nu a fost udat si s-a uscat.
In tot parcul sunt 4 terenuri de tenis de camp, 3 terenuri de baschet, 3 terenuri de handbal, 2 terenuri de tenis de perete. Din pacate, sunt pustii. Si inconjurate de boscheti, de maracini si de copacei de tuia, plantati pe sute de metri. Toti sunt uscati. Nu gasesti unul verde.
Cristian Ganea a fost viceprimar si primar interimar pe vremea in care s-a construit acest loc. Acum e viceprimar. De ce nu ajung oamenii in acest loc aflati la "Romania, te iubesc!".
Mergem si pe hipodromul din Ploiesti. A costat 77 de milioane de lei. Teoretic, fonduri europene, dar... aceeasi poveste. Pentru ca s-au depasit termenele, mare parte din bani au venit de la primarie. Acum hipodromul nu functioneaza pentru ca in Romania nu exista o autoritate care sa omologheze pistele.
"Atata investitie si - dezastru. Muzeu. Toti si-ar dori sa aibe asa ceva. Asta e Romania noastra", spune un proprietar de cai.
In plus, pistele sunt prost construite, iar spatiile pentru cazarea cailor sunt sub normle europene. Hiprodromul e inchis, dar are 40 de angajati. Platiti de primarie.
La Tulcea, o bursa de peste, care a costat 5 milioane de euro, sta inchisa de mai bine de 2 ani, pentru ca nu are utilitati. Locul a fost vizitat de curand de Ministrul Agriculturii.
"Nu trebuie sa imi spuna ei ca am si vazut-o. Noaptea. M-am dus sa o vad. Pentru ca o aveam in obiectivul meu acolo. O analizez in aceasta saptamana cu cei responsabili si iau masurile care se impun", a spus Petru Daea.
Lugoj, mai 2016. Un preot stropeste cu aghiasma cativa tineri care se balacesc intr-un jacuzzi, sub directa supraveghere a primarului. Era campania electorala pentru alegerile locale, moment numai bun pentru inaugurarea SPA-ului din oras.
Pana acum, SPA-ul a fost deschis doar doua zile. La inaugurare si in ziua alegerilor, cand aici a functionat o sectie de votare si bineinteles, primarul a mai castigat inca un mandat. Apa din bazine a fost evacuata, jacuzzi-ul a ruginit. O investitie de un milion de euro se deterioreaza.
Acelasi primar a vrut si un strand langa SPA. Si aici s-a impotmolit. Si astfel de situatii sunt multe in toata tara, o oglinda a competentei celor care conduc primariile si institutiile publice. Oameni pe care pana acum nu i-a trans nimeni la raspundere. Ii vedeti pe toti duminica, la "Romania, te iubesc!"
Sursa: Pro TV
Etichete: investitii, Romania te iubesc, primari, bani publici,
Dată publicare:
01-04-2017 18:10