Au apărut imagini cu incidentul dintr-o sală de clasă din Timișoara, unde un elev a tras spre un coleg cu un pistol airsoft
Au apărut imaginile cu incidentul de la Timișoara, unde un elev de 16 ani a tras, în sala de clasă, spre un coleg, cu un pistol de tip airsoft.
În filmare se observă cum băiatul ține pistolul la brâu și, în timpul unei discuții mai aprinse, îl scoate și țintește spre un adolescent de 15 ani, pe care îl nimerește cu o bilă de cauciuc.
Au apărut imagini cu incidentul dintr-o sală de clasă din Timișoara, unde un elev a tras spre un coleg cu un pistol airsoft
Scenele șocante au fost filmate de colegi, care se amuză de cele întâmplate, în loc să cheme un profesor sau să ceară ajutorul. De altfel, când au vizionat camerele de supraveghere din ziua respectivă, reprezentanții școlii l-au văzut pe agresorul de 16 ani în timp ce se lăuda cu pistolul și îl arăta colegilor.
Totul s-a întâmplat acum căteva săptămâni, dar nu s-a știut nimic până în urmă cu câteva zile, când imaginile au ajuns la un polițist.
Băiatul a fost amendat cu o mie de lei și i s-a deschis un dosar penal pentru lovire și alte violențe. El este în clasa a VIII-a, pentru că a rămas de două ori repetent până acum.
Ramona Roma, director LPS Banatul: „Fapta este foarte gravă că nu voie copiii să intre în școală cu arme și cu alte obiecte care le pot pune viața în pericol.”
Aura Danielescu, Inspector Școlar General ISJ Timiș: „A încălcat statutul elevilor, a încălcat legea educației. În mod sigur este foarte grav pentru noi.”
Ramona Roma, director LPS Banatul: „Mama copilului știa de existența armei. Nu știa că a luat-o la școală cu el.”
Potrivit Poliției Române, de la începutul anului școlar, în școlile din toată țara și în apropierea lor au avut loc 373 de infracțuni. Cele mai multe au fost de lovire și alte violențe, 232.
Acum câteva zile, un elev de 15 ani de la un liceu din Sighetu Marmației a fost bătut cu un baston telescopic de un altul, cu un an mai mare.
Ca să oprească acest fenomen al agresiunilor în școli, Ministerul Educației a lansat de curând o aplicație prin intermediul căreia elevii care sunt victime ale unor atacuri pot face plângeri care sunt preluate direct de serviciile de urgență 112 și 119.
În același timp, ministerul a stabilit și un ghid care va fi trimis școlilor în care li se explică profesorilor cum trebuie să intervină.