Atenţie maximă dacă mergeţi la mare. Noua metodă prin care escrocii păcălesc oamenii pe litoral

Ultima actualizare: 28-06-2020 20:15

Atenţie maximă dacă mergeţi la mare şi doriţi să închiriaţi un apartament de la persoane fizice, pentru că imaginaţia hoţilor nu are limite.

Mai nou, escrocii profită de naivitatea proprietarului şi prezintă copia unui certificat de naştere atunci când preiau apartamentul.

În lipsa pozei, nu se poate şti dacă actul aparţine cu adevărat acelei persoane. Hoţii subânchiriază locuinţa pe mai mulţi bani, după care dispar. Uneori, cu electrocasnicele din casă.

Escrocii urmăresc anunţurile de închiriere postate de persoane fizice, închiriază pe termen scurt şi evită să prezinte un act de identitate în original.

Cum au cheia apartamentului clonează anunţul şi oferă locuinţa pentru închiriat pe o sumă atractivă pentru o perioadă lungă de timp.

Acest proprietar din Constantă se chinuie de o săptămână să scape de o familie care îi ocupa apartamentul în urma unei asfel de înşelătorii.

Bărbat ecrocat: ”A sunat o persoană, o femeie spunând că lucrează în Mamaia şi că se grăbeşte să stea că nu are unde. Mi-au dat suma de bani şi a rămas ca adoua zi să vină să îmi aducă actul ca să pot să îi înregistrez. Când m-am dus a doua zi, era casa mea plină cu o familie nevoiaşă care mutase mobila acolo înăuntru".

Iar acest tânăr s-a trezit cu două străine în casă care nu mai vor să plece pentru că susţin că au plătit pentru o lună, cu toate că proprietarul a închiriat unui cuplu grăbit pentru câteva zile.

Victimă: "Am cerut un act de identitate nu mi-a prezentat pe loc spunându-mi că îmi vor da într-o oră două pentru că nu îl au la ei şi după, m-am trezit că îmi trimit un certificat de naştere pe whass-up".

Tranzacţiile sigure se fac pe site-urile de specialitate.

Camelia Ciurea, reprezentant agenţie de turism: "Mai sigur ca o agenţie de turism nu este nimeni, mai sunt situ-rile specializate, care sunt la fel sigure 100% dar mare grijă la particulari. Un preţ mic atrage şi semnale de alarmă".

Schemele de înşelătorie pot fi şi mai simple.

Andreea Iliescu - purtător de cuvânt IPJ Constantă: ”Poliţiştii din cadrul staţiunii Mamaia au fost sesizaţi de către o persoană care ar fi depus o sumă de 1000 de lei în contul unei persoane fizice pentru a închiria un apartament. Ulterior nu a mai răspuns la telefon".

Poliţiştii recomandă ca, în cazul unei înşelătorii, să faceţi plângere cât mai repede posibil.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO