Prețurile de pe litoralul românesc au explodat. Cât spun turiștii că au cheltuit pentru un weekend la mare

Ultima actualizare: 28-06-2020 20:12

Au trecut primele emoții după întâlnirea cu marea ori primele lacrimi de la răsărit. Turiștii au revenit la calcule. Îi sperie faptul că prețurile pe litoral sunt mai mari decât se așteptau.

Şezlongurile ajung la 100 de lei pe unele plaje. Pe de altă parte deși recunosc cu jumătate de gură că aveau Grecia sau alte destinații în plan, oamenii sunt împăcați că au luat decizia să rămână, în țară.

Mai mulți tineri au venit cu un calcul simplu: am ratat câteva weekenduri bune, din cauza pandemiei, le recuperăm în două nopți de distracție.

Rămânem tot la matematica de sezon. Cea care distribuie turiștii sub soare. Pe baldachine, pentru 200 de lei. Pe șezlongurile, care au costat, în unele zone, între 60 și o sută de lei, sau pe cearceaf - complet gratuit.

Prețurile se mai duc pe calea uitării, cu un pahar de apă minerală și lămâie. Mai presus de pagubele din portofel stă teama de a merge în alte destinații. Foarte mulți români văd litoralul drept singura alegere pentru o vacanță în liniște.

80 de mii de oameni au ajuns în stațiunile de la malul mării. Cei mai mulți au contribuit din plin la bugetele locale achitând taxe de parcare.

Aglomeraţia de pe Litoralul românesc se vede în parcările din Mamaia unde nu mai găseşti un loc liber, chiar şi parcările private sunt pline deşi o oră costă mai bine de 5 lei.

Totuși, deși vorbim despre primul weekend plin, oamenii spun că nu se pot bucura ca-n alți ani. Distanţa impusă drept măsură de siguranță i-a dezumflat un pic.

Turist: "Nu ne-am simţit aşa de bine, lumea nu se distrează aşa cum se distra odată".

Desigur, nu peste tot s-au respectat deciziile luate de autorități. În Vama Veche, câțiva tineri și-au împărțit pumni și picioare și au ajuns la poliție pentru explicații.

Au fost zile agitate și pentru salvamari. Un bărbat de 60 de ani s-a înecat, la Constanța, iar un tânăr de 19 este de negăsit, după ce a intrat în mare, la Costinești. Salvatorii au recuperat, astăzi, și trupul băiatului dispărut în valuri joi, la Mamaia.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO