Atac armat în Australia. Șase oameni, între care doi polițiști, au fost uciși

urgenta general america
Shutterstock

Şase persoane, printre care doi tineri poliţişti, au murit în timpul unui schimb de focuri şi al asediului unei proprietăţi izolate din statul australian Queensland, a anunţat marţi poliţia.

Patru agenţi de poliţie au sosit luni, la sfârşitul după-amiezii, pe o proprietate de lângă orăşelul Wieambilla, la circa 300 km nord-vest de Brisbane, conform AFP.

"Imediat ce au intrat pe proprietate, au fost ciuruiţi de focuri de armă (...) nu au avut nicio şansă", a declarat preşedintele sindicatului poliţiştilor din Queensland, Ian Leavers.

"Doi poliţişti au fost executaţi cu sânge rece", a adăugat el, precizând că este vorba despre o femeie şi un bărbat de 26 şi, respectiv 29 de ani, care se alăturaseră forţelor de poliţie în ultimii doi ani.

Un vecin în vârstă de 58 de ani a fost şi el împuşcat şi "declarat decedat pe loc" de poliţie. O anchetă era în desfăşurare marţi.

Citește și
Prietena Giorgia Meloni
Atac armat cu trei morți, într-o cafenea din Roma. O prietenă a premierului Giorgia Meloni, printre victime
Cum a așteptat Ucraina asaltul rușilor în Harkov. Dezvăluirile unor soldați ucraineni despre scenele haotice de pe front

Alţi doi poliţişti au suferit răni uşoare şi au fost transportaţi la spital.

Imagini aeriene de la faţa locului arătau o casă obişnuită, cu acoperiş de zinc, un vehicul ars şi fum încă prezent în jurul proprietăţii.

După primele focuri de armă, o echipă specială de intervenţie formată din peste zece membri şi cu sprijin aerian a fost trimisă la faţa locului.

Puţin după ora locală 22:30 (12:30 GMT), după un asediu de mai multe ore, trei suspecţi - doi bărbaţi şi o femeie - au murit. Identităţile lor nu au fost dezvăluite.

Potrivit media locale, poliţia efectua căutări în legătură cu dispariţia în 2021 a unui fost director de şcoală primară.

Proprietatea era înregistrată pe numele fratelui şi al cumnatei bărbatului dispărut, mai afirmă presa.

Conform acesteia, fratele dispărutului scria în mod regulat pe site-uri dedicate teoriilor complotiste care denunţau "societăţile secrete" şi "operaţiunile sub steag fals" ale serviciilor secrete.

Incidentele armate sunt rare în Australia, ţară cu una din cele mai stricte legislaţii în privinţa armelor de foc.

Armele automate şi semiautomate sunt fost interzise după masacrul din 1996 de la Port Arthur, în Tasmania, când un agresor solitar a împuşcat mortal 35 de persoane.

Prim-ministrul Anthony Albanese a calificat drept "oribile" evenimentele de la Wieambilla, vorbind despre "o zi sfâşietoare pentru familiile şi prietenii poliţiştilor din Queensland care şi-au pierdut viaţa făcându-şi datoria".

Autorităţile din Queensland au dat ordin ca drapelele să fie coborâte în bernă pe clădirile guvernamentale.

Articol recomandat de sport.ro
Un europarlamentar intră în acționariatul lui CFR Cluj: ”Nu poți să refuzi o astfel de ofertă!”
Un europarlamentar intră în acționariatul lui CFR Cluj: ”Nu poți să refuzi o astfel de ofertă!”
Citește și...
Atac asupra unui hotel frecventat de chinezi, în Kabul. Cel puțin trei atacatori au fost uciși
Atac asupra unui hotel frecventat de chinezi, în Kabul. Cel puțin trei atacatori au fost uciși

Mai mulți indivizi înarmați au deschis focul luni într-un hotel din centrul Kabulului, capitala Afganistanului.

Atac armat cu trei morți, într-o cafenea din Roma. O prietenă a premierului Giorgia Meloni, printre victime
Atac armat cu trei morți, într-o cafenea din Roma. O prietenă a premierului Giorgia Meloni, printre victime

Un bărbat a deschis focul, duminică, într-o cafenea din nordul Romei, unde avea loc o şedinţă a locatarilor unui bloc, şi a ucis trei persoane, între care o prietenă a premierului italian, Giorgia Meloni, relatează The Guardian.

Recomandări
Curaj fără limite. Locuitorii din Harkov sfidează tăvălugul rusesc și îi spun lui Putin:
Curaj fără limite. Locuitorii din Harkov sfidează tăvălugul rusesc și îi spun lui Putin: "Nu există panică! Nimeni nu fuge"

La 50 de kilometri spre nord, forțele ruse invadează din nou. Dar în Harkov, al doilea oraș ca mărime din Ucraina, viața continuă sub amenințarea atacurilor rusești, informează CNN. Nimeni nu se teme trupele lui Putin. 

Transformarea industrială a României: Depozitele aproape de București, noul hub european
Transformarea industrială a României: Depozitele aproape de București, noul hub european

Într-una dintre halele închiriate de o companie austriacă, lângă București, milioane de pachete cu haine și încălțăminte sunt depozitate, urmând ca, atunci când sunt comandate de clienții români, dar și străini, să plece direct spre ei.

 

Lupta pentru putere în SUA se duce cu vorbe grele. Trump și Biden s-au numit
Lupta pentru putere în SUA se duce cu vorbe grele. Trump și Biden s-au numit "prost" sau "ratat" într-un duel la distanță

Donald Trump l-a calificat din nou pe Joe Biden drept un "escroc", sâmbătă, în Texas, în faţa unor susţinători a armelor.