Asistentul lui Botezatu a fost eliberat din arest. Designer-ul l-a asteptat ascuns in masina


Ultimul update: Sambata 02 Februarie 2013 07:12
Data publicarii: Miercuri 30 Ianuarie 2013 08:32
Categorie: Stiri actuale

Petre Condrat, asistentul lui Catalin Botezatu, a parasit arestul Capitalei imediat dupa ce i-a expirat ordonanta de retinere emisa pentru 24 de ore. La iesire, acesta nu a vrut sa faca nicio declaratie.

El a fost asteptat de doua masini, iar in una dintre ele se afla si seful lui Catalin Botezatu.

Tot marti seara cei trei suspecti care au fost arestati preventiv pentru 29 de zile au fost dusi din nou in arestul politiei. Ei urmeaza sa fie testati cu detectorul de minciuni.

Au fost momente dificile in birourile anchetatorilor DIICOT, unde fiecare dintre suspectii implicati in furtul tablourilor de la muzeul din Rotterdam a incercat sa arate ca implicarea lui in dosarul privind jaful este neinsemnata.

Unul dintre suspecti, Radu Dogaru, arestat pentru complicitate la furt, a incercat sa demonstreze ca nici macar nu era in Olanda cand s-a petrecut jaful.

Pe de alta parte, acelasi Radu Dogaru a recunoscut ca a fost implicat in incercarea de vanzare a panzelor in Romania.

Ca sa plaseze picturile, el si-a contactat un prieten din copilarie, cu legaturi in lumea mondena. Petre Condrat, asistent managerul lui Catalin Botezatu, ar fi fost de acord sa il ajute.

Expertul Mariana Dragu de la Muzeul National de Arta a fost cea care a vazut lucrarile si care ar fi spus: "Plecati cu prostiile astea de aici. Daca ar fi fost reale, as fi chemat politia!"

Cateva zile mai tarziu, Radu Dogaru ar fi luat legatura din nou cu Petre Condrat.

"Cum ramane cu alea ale noastre?", i-ar fi spus barbatul lui Condrat.

"Lasati-ma dracului in pace cu alea, nu ma intereseaza, e treaba voastra!", le-ar fi raspuns Condrat. Aceast dialog ar aparea sub forma de interceptare in dosarul procurorilor DIICOT.

Petre Condrat s-a nascut si a trait mare parte din viata in Carcaliu, un sat aflat la cativa kilometri de Macin, localitatea de unde provin indivizii arestati zilele trecute.

Asa se face ca manechinul se stia cu ei. Tatal lui spune insa ca Petre nu obisnuia sa-si petreaca timpul cu cei trei indivizi arestati.

Tot tatal lui Petre crede ca fiul lui a fost atras in aceasta poveste de Radu Dogaru, care si-a ridicat o casa la Carcaliu.

Anchetatorii spera ca audierile in acest caz sa lamureasca in primul rand soarta tablourilor furate, care inca nu sunt de gasit.

Catalin Botezatu:
VIDEO PROTVPLUS.RO