Cand hotul striga hotii. Lovitura de teatru in cazul aurului furat de la amanet in Iasi


Ultimul update: Sambata 02 Februarie 2013 07:12
Data publicarii: Miercuri 30 Ianuarie 2013 08:24
Categorie: Stiri actuale

Lipsit de imaginatie, angajatul unei case de amanet din Iasi s-a dat singur de gol, cand a incercat sa ascunda un furt. Omul a sustinut ca a uitat pe capota masinii o punga plina cu 2 kilograme si jumatate de bijuterii din aur.

Seful lui, care ii este si nas de cununie, s-a ingalbenit cand a aflat totul si a oferit o rasplata generoasa, de 23.000 de euro, celui care-i aduce inapoi tezaurul, de trei ori mai valoros. Nicio clipa nu l-a banuit, insa, pe finul sau. Dar, in urma anchetei, legaturile de rudenie vor pali, pentru ca politistii i-au demontat inscenarea hotului.

Barbatul, finul patronului, lucra de opt ani la acest lant de case de amanet. Strans cu usa de datorii, marti seara a venit cu o poveste cusuta cu ata alba. Si-a anunta patronul si nasul lui in acelasi timp ca a pierdut o punga plina cu peste doua kilograme de aur.

S-a indreptat spre masina, dar inainte sa intre, a sustinut el, i-a sunat telefonul. Asa ca a pus punga pe plafonul masinii si a raspuns. A uitat apoi de ea si a pornit, iar cand si-a adus aminte era deja prea tarziu.

Patronul si-a crezut finul si a decis sa mearga la Politie si sa declare pierderea. Mai mult, a venit si cu o recompensa de 100 de mii de lei bani gheata, pentru cel care ii va gasi aurul.

Numai ca politistii au avut semne de intrebare de la bun inceput.
In locul unde s-a pierdut comoara, a fost gasita punga fara nimic in ea si e greu de crezut ca oricine ar fi gasit aurul, s-ar fi apucat, in strada, sa o goleasca. In plus, o reconstituire arata ca o greutate de peste 2 kg cade destul de greu de pe capota unei masini in miscare.

Acasa la finul patronului politistii au gasit astazi 200 de grame de aur si mai multe contracte, prin care el amanetase si alte cantitati de metal pretios. Erau dovezi clare ca pierderea bijuteriilor fusese o poveste, iar la audieri barbatul a si recunoscut fapta.

Mai exact, barbatul mai furase aur din casele de amanet, cateva sute de grame in fiecare luna, pana cand ajunsese la un gol de 2 kg. Ultima lovitura a dat-o ieri, cand a luat inca 500 de grame pe care le-a amanetat si banii i-a pierdut la jocurile de loc. Acum, este cercetat pentru delapidare.
 

Citeste si:

Mai tare decat GALAXY S III si iPhone 5? Ce supertelefon a lansat Samsung ieri

Facebook are 5,5 milioane de romani. Care este rata de penetrare pe categorii de varsta si sex
 

VIDEO PROTVPLUS.RO