Un barbat a murit in timp ce se pregatea sa faca tuica. S-ar fi intoxicat cu gazele emanate de fructele aflate in fermentatie

Dată publicare: 03-10-2014 08:15
Dată actualizare: 06-10-2014 07:05


S-au cules viile, iar butoaiele in care fermenteaza strugurii, depozitate in locuri fara aerisire, sunt adevarate bombe cu ceas.

Un barbat de 38 de ani din Buzau a fost gasit joi fara suflare in gospodaria lui, intr-o incapere in care se pregatea sa faca tuica. Se pare ca s-a intoxicat cu gazele emanate de fructele aflate in fermentatie.

Barbatul de 38 de ani locuia impreuna cu mama sa in satul Soresti, din judetul Buzau. Ieri dupa-amiaza a vrut sa faca tuica si a mers in camara. Nu a tinut cont insa ca incaperea nu era aerisita si dupa numai cateva minute i s-a facut rau.

"A vrut sa scoata niste bostina dintr-un butoi si a ramas intepenit cu umerii in butoiul ala. Ne-au strigat vecinii astia si ne-am dus de l-am tras din butoiul ala de acolo. N-a putut sa mai iasa ca a fost prins in umeri in butoi ca e butoiul stramt asa", povesteste o vecina ingrozita.

Oamenii au chemat in ajutor si un echipaj de la ambulanta.

"Noi l-am gasit fara functii vitale, am inceput manevrele de resucitare, dar fara succes. L-am gasit decedat", declara asistenta de pe Ambulanta Buzau.

Butoaiele in care fermenteaza strugurii s-au dovedit adevarate capcane mortale. Anul trecut, numai in Buzau, cinci oameni si-au pierdut viata din cauza gazelor emanate.

"Is foarte periculoase gazele, in special gazele astea la vinul asta care fermenteaza acum sunt periculoase normal. Un pic daca i-a luat aerul, s-a asfixiat si nu a mai putut sa iasa", spune un alt vecin.

Cazul a fost preluat de politisti, care au deschis un dosar de cercetare penala pentru moarte suspecta. Trupul barbatului de 38 de ani a fost transportat la morga din Buzau pentru necropsie.


VIDEO PROTVPLUS.RO