De ziua Sfantului Ciprian, mama lui Gigi Becali a mers la biserica: "Cand ai credinta mare, vrajile nu pot sa-ti faca nimic"


Ultimul update: Duminica 05 Octombrie 2014 06:53
Data publicarii: Joi 02 Octombrie 2014 18:48
Categorie: Stiri actuale

In epoca vitezei si a internetului, cand vietile oamenilor depind tot mai mult de masini, sunt inca destui romani simpli care refuza sa traiasca in prezent. Creduli si usor de pacalit acestia se incred in asa zisii vrajitori si in puterile lor.

Tocmai de aceea de ziua Sfantului Ciprian, mii de bucuresteni s-au inchinat la moastele lui, convinsi ca ii va proteja de rele. La biserica Zlatari, unde se afla ramasitele sfantului, a venit si mama lui Gigi Becali.

Legenda spune ca inainte sa isi dea viata pentru credinta si sa devina mucenic, Sfantul Ciprian a fost un mare vrajitor. Si-a dat seama insa ca puterea Domnului este mai mare si ca blestemele aruncate asupra unei fecioare au fost stinse nu de incantatii, ci de rugaciuni.

"Este puternic, nu poate sa-i faca rau. Cand ai credinta mare, vrajile nu pot sa-ti faca nimic. Nu e mai puternic Satana ca Dumnezeu", spune mama lui Gigi Becali.

Printre miile de oamenii, care isi pun sperantele in Sfantul Ciprian, s-au strecurat destui convinsi ca li s-au facut farmece si ca din aceasta cauza le merge rau.

O doamna sustine ca asupra ei au fost aruncate blesteme si din aceasta cauza a divortat in tinerete.

"Mi s-a intamplat. S-a schimbat destinul, de paguba, de despartire. Am venit la biserica si prin asta Dumnezeu m-a ridicat. Cei care fac trebuie sa stie ca se vor intoarce asupra lor si asupra copiilor lor ", spune femeia.

In timp ce biserica socoteste ca vrajile sunt trimise de necurat si ca oamenii ar trebui sa creada doar in cel de sus, psihologii incearca sa explice de unde persista aceasta sete a unora pentru supranatural.

Cristina Fulop, psiholog: ''Omenirea gandeste stiintific de cateva sute de ani, pana atunci am gandit magic. E mult mai usor sa proiectam in afara noastra culpa si responsabilitati pentru fapte si actiuni pe care le regretam si care nu au dus unde ne-am dorit".

Tocmai din aceasta lipsa de asumare, dar si pentru ca unii sunt chiar naivi, asa zisii vrajitori profita. Cel mai rasunator caz din Romania este cel al Oanei Zavoranu, care incearca sa-si recupereze acum banii si apartamentul de la ghicitoarele Melisa si Vanesa.

Oana Zavoranu isi face planuri de nunta, dar trebuie sa-si aleaga mirele. Cine sunt barbatii care vor sa-i castige inima
Vrajitoarele Vanesa si Melissa mai au o saptamana sa cada la pace cu Oana Zavoranu. Reactia vedetei dupa intalnirea de marti
VIDEO PROTVPLUS.RO