Art Safari București. Peste 800 de exponate evaluate la 12 milioane de euro

Ultima actualizare: 10-09-2020 20:24

O călătorie în lumea artei în două secole în care puteţi vedea, cum s-au transformat pictura, desenul, sau sculptură, de-a lungul timpului.

Asta vă propune, cel mai mare muzeu temporar din România, ''Art Safari București'', care îşi deschide porţile mâine. Lucrările expuse sunt evaluate la peste 12 milioane de euro.

Art Safari reuneşte mai multe expoziţii în cadrul cărora pot fi admirate peste 800 de exponate.

La intrare, vizitatorilor li se va lua temperatura şi dacă sunt semne de febră, se poate merge mai departe. Pe tot parcursul vizitei la muzeu, trebuie purtată masca de protecție, iar traseul va fi indicat de săgeţile de pe jos. Timp de două ore se pot admira toate cele 4 etaje pline de poveşti, exponate diverse - picturi, desene, instalaţii electrice - toate reprezentând o adevărată călătorie în timp.

Povestea începe cu moştenirea lui Gheorghe Petrașcu, considerat unul dintre maeştrii secolului 20. Într-o altă expoziţie, găsim lucrările monumentale ale lui Sabin Bălaşa, estimate la aproape 100.000 de euro fiecare. Urmează artiştii tineri.

Ana Bănică, artist: „Puteţi vedea aici povestea unui cuplu, poveştile cuplurilor - sentimente, interacţiuni. Un performance nocturn, ca să zic aşa. Va fi un tur ghidat, voi desena live, iar oamenii mă vor putea vedea desenând, e un moment inedit să vezi artistul lucrând".

Un loc special a fost pregătit de nişte copii care au participat la un proiect inedit.

Nu în ultimul rând, după ce a făcut valuri în muzee faimoase din Statele Unite, Franţa şi Olanda, expoziția „The art of behaving badly” - un protest prin artă pentru egalitatea de rasă şi de gen, ajunge în premieră şi în Bucureşti. Autoarele îşi spun Guerilla Girls.

Ioana Ciocan - director art safari: „La fiecare conferinţă de presă sau performance guerilla girls, fetele poartă pe faţă nişte măşti de gorile. Provocarea de o expune la Art Safari a venit cu ceva la schimb. pentru ca următoarea lucrare guerilla girls va reprezenta o critică adresată nouă, celor de la Art Safari".

Lucrările pot fi admirate până îpe 20 Septembrie.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO