Aproape un metru de zăpadă la Vârful Omu. Drumurile care sunt blocate de nămeţi
Deşi suntem abia în octombrie, ninge în mai multe zone, iar drumarii au împrăştiat deja cinci tone de material antiderapant
Cel mai mare strat de zăpadă din ţară, respectiv 82 de centimetri se înregistrează duminică la Vârful Omu, în Munţii Bucegi, potrivit meteorologilor. Ninge în mai multe zone, iar drumarii au împrăştiat deja pe şosele 16 tone de material antiderapant. Vremea va continua să fie rece şi se vor înregistra precipitaţii importante.
Compania Naţională de Adminsitrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) au anunţat că de sâmbătă, de la ora 17.00, până duminică la ora 08.00, drumarii au intervenit pe Transfăgărăşan (DN 7C), pe Transalpina (DN 67C) şi pe DN 1A (Cheia) cu cinci utilaje şi au răspândit cinci tone de material antiderapant (sare). De asemenea, pe parcursul zilei de sâmbătă, în intervalul orar 12.00 - 17.00, angajaţii CNAIR SA au intervenit, în total, cu şase autoutilaje şi au răspândit 11 tone de material antiderapant (sare), pe Transfăgărăşan, Transalpina, DN 1A şi pe DN 73.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Duminică, se circulă îngreunat pe Transfăgărăşan, între Bâlea Lac şi Bâlea Cascadă. Pe acest sector de drum, deşi carosabilul este curăţat, din cauza viscolului şi a ceţii vizibilitatea este redusă semnificativ.
Reprezentanţii Centrului Meteorologic Regional ”Transilvania Sud” Sibiu au anunţat, duminică dimineaţă, că cel mai mare strat de zăpadă din ţară, respectiv 82 de centimetri, se înregistrează la Vârful Omu, în Munţii Bucegi. În zonă ninge în continuare şi este ceaţă, iar umiditatea este de 95 la sută.Termometrele arătau, la ora 9.00, minus 6,4 grade Celsius, iar meteorologii anunţă că va ninge în continuare.
De asemenea, strat de zăpadă este şi în Covasna, la Vârful Lăcăuţi. La ora 9.00, când s-au făcut ultimele măsurători, stratul de zăpadă avea 29 de centimetri.
La Bâlea Lac, în Munţii Făgăraş, stratul de zăpadă măsoară 24 de centimetri. Ninge în continuare, este ceaţă, iar mercurul termometrelor a coborât până la minus 3,9 grade Celsius.
În Munţii Cindrel, la Păltiniş, cea mai înaltă staţiune montană din România, sunt doar petice de zăpadă şi s-au înregistrat pe timpul zile temperaturi pozitive, de plus 1,2 grade Celsius.
Poliţiştii îi sfătuiesc pe şoferi să adapteze viteza condiţiilor meteo şi să respecte semnalizările rutiere şi restricţiile instituite temporar. De asemenea, se recomandă echiparea maşinilor pentru circulaţia în condiţii de iarnă în cazul în care tranzitează zonele montane afectate de ninsori în această perioadă.
Duminică, sunt în vigoare, încă de sâmbătă dimineaţă, avertizări cod portocaliu şi cod galben de ploi abundente, vânt puternic şi ninsori.
În Munţii Bucegi, unde a nins puternic şi s-a depus un strat gros de zăpadă, salvamontiştii au intervenit sâmbătă pentru recuperarea unui turist în vârstă de 50 de ani după ce mai mulţi turişti au anunţat că bărbatul era căzut, posibil în comă, pe traseul Jepii Mici. La momentul la care salvamontiştii din Buşteni au ajuns la bărbat, acesta era decedat, iar intervenţia pentru coborârea de pe munte a trupului neînsufleţit a durat aproximativ nouă ore, operaţiunea fiind dificilă din cauza viscolului. Potrivit reprezentanţilor Serviciului Judeţean de Ambulanţă Prahova, cel mai probabil bărbatul a intrat în hipotermie.
Tot sâmbătă, un bărbat de 70 de ani care participa la un concurs de anduranţă pe Muntele Roşu, în zona staţiunii Cheia, a fost dat dispărut în condiţiile în care nu a revenit la cabană după încheierea comptetiţiei. Bărbatul a fost recuperat după o acţiune de căutare care a durat peste patru ore, el fiind găsit în zona unei vâlcele, în apropierea unei fabrici de îmbuteliere a apei din comuna Măneciu. Intervenţia pentru recuperarea bărbatului, găsit în stare bună, a fost, de asemenea, dificilă din cauza viscolului.
Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunţat că toate direcţiile sale regionale de drumuri şi poduri au mobilizat personalul pentru a interveni în caz de nevoie,
Sursa: Pro TV
Etichete: meteo, CNAIR, munte, ninsoare, drumuri, zapada, nameti, varful omu,
Dată publicare:
08-10-2017 12:01