Anunț în cazul "blocului morții" din Timișoara. De ce nu pot intra oamenii în apartamente


Ultimul update: Joi 21 Noiembrie 2019 21:28
Data publicarii: Joi 21 Noiembrie 2019 21:03
Categorie: Stiri actuale
deratizare timisoara

Locatarii din cele două blocuri din Timișoara, unde au fost făcute deratizări şi dezinsecţii cu aceeaşi substanţă toxică, Delicia Gastoxin, au primit permisiunea de a se întoarce acasă.

Reprezentanţii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Timiş au anunţat, joi, într-o conferinţă de presă, că în blocurile de pe străzile Vaida Voievod nr. 1 şi Mioriţa nr. 4, unde locatarii au fost evacuaţi în urma folosirii substanţei toxice, aceştia se vor putea întoarce în apartamente.

Reprezentanţii Ministerului Apărării Naţionale, veniţi de la Bucureşti pentru a verifica nivelul de toxicitate din cele două imobile, au dat asigurări că nu mai există niciun pericol. În timpul verificărilor, s-au mai găsit urme de substanţă toxică, dar acestea au fost neutralizate, informează News.ro.

Locatarii din blocul din Mioriţa nr. 8 nu pot intra în apartamente

 

În ceea ce priveşte locatarii din blocul de pe strada Mioriţa nr. 8, acolo unde trei oameni au murit după o acţiune de deratizare şi dezinsecţie cu o substanţă toxică, aceştia nu vor reveni în garsoniere deocamdată.

"Din punctul de vedere al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, oamenii pot intra în orice moment, cu condiţia să se facă o igienizare. Pe strada Mioriţa nr. 8 este o proprietate privată, imobilul a fost predat proprietarului, iar acesta este obligat să facă igienizarea. Vom monitoriza această activitate”, a declarat Cristian Franţescu, subprefectul judeţului Timiş.

La rândul său, medicul Mihai Grecu, şeful UPU Timiş, a dat asigurări că "nu mai e pericol toxic, sunt doar probleme de igienă”.

Un bebeluş de nouă zile, un copil de trei ani şi mama acestuia, în vârstă de 28 de ani, au murit după ce în blocul în care locuiau, de pe strada Mioriţei nr. 8 din Timişoara, s-a făcut dezinsecţie şi deratizare.

 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Sursa: News.ro

VIDEO PROTVPLUS.RO