Antrenorul de handbal acuzat de abuz sexual este arestat preventiv. Ce spun cunoscutii despre comportamentul lui Ion Tibru

Ultima actualizare: 02-07-2015 06:56

Antrenorul de handbal de 65 de ani din Bucuresti, acuzat ca a abuzat mai multe minore care nu au implinit 14 ani, se afla in arest preventiv.

Judecatorii l-au trimis in celula, dupa ce politistii au venit cu probe pentru acuzatiile de viol si coruptie sexuala. Cumplit este ca acest barbat este si el parinte.

Antrenorul de handbal, Ion Tibru, a fost ridicat de politisti din apartamentul sau din Capitala, la sfarsitul saptamanii. Potrivit anchetatorilor, in locuinta sa a fost gasit alaturi de o fata in varsta de 12 ani. Sotia lui nu era acasa. Plecase cu cateva zile mai devreme in concediu, in afara Romaniei.

Vecina: "A iesit de acolo, din apartament. Am inteles de la vecini ca era si o fata, era asa ametita. Sotia e in concediu in Grecia, cu cel mic. Era retras, asa. Bine ca nu mi-am dat fata la handbal la el."

Unii vecini sunt ingroziti de acuzatiile pe care anchetatorii i le aduc antrenorului de handbal. Altii insa nu se mira. Sustin ca barbatul in varsta de 65 de ani parea un om cumsecade, insa acundea si o alta latura.

Vecin: "Se certau noaptea, el si nevasta, isi batea nevasta, saraca. Nu stii, vecine, ca in noaptea aia a dat-o afara din casa aici cu copilul, punea muzica tare dupa 11 noaptea."

Vecin: "Nu parea. Eu de 75 de ani cunosc omul si dupa mers. La el nici nu a fost vorba despre asa ceva, nu am vazut fete pe aici. Era doar sotia si atat, ducea copilul la scoala."

Anchetatorii spun ca barbatul ar fi profitat de starea emotionala si vulnerabilitatea unor fete care proveneau, in marea lor majoritate, din familii destramate ori aveau parintii plecati in strainatate. Le-a castigat increderea, apoi le-ar fi abuzat in timpul cantonamentelor. Masajele pe care antrenorul le facea copilelor dupa meciuri, s-ar fi terminat in unele cazuri cu abuzuri sexuale.

Horatiu, prieten: "Mi-e greu sa cred, nu am vazut ca are inclinatii spre asa ceva. Il cunosc de 30 de ani. Intr-adevar, s-a plans la noi ca in iarna o fetita si-a chemat parintii si a venit tatal ei cu un cutit si i-a zis ca te omor, ca te distrug. Nu stiu motivul."

Totul a ramas secret ani de zile, pana cand una dintre copile le-a spus parintilor, care au facut reclamatie la politie. Fostele eleve ale acestui om povestesc insa ca nu ii cunosc aceasta latura intunecata. Ba mai mult, le-a fost mentor si chiar confident.

Alexandra Ghinea, fosta eleva: "Am avut o relatie foarte buna si era persoana careia puteam sa ii povestesc despre aboslut orice si ma ajuta cand aveam nevoie de absolut orice, fie ca era legat de handbal, fie de viata mea personala."

Fosta eleva: "In cantonamente nu am fost niciodata chemate in camera, ne facea masaj, dar pentru intinderi, venea el la noi in camera si ne facea masaj, eram cate cinci, dar fara nicun fel de atingeri. A fost ca un tata pentru mine."

Antrenorul de handbal are o fata majora si un baiat de 9 ani. El este acuzat ca a violat 7 fete, cu varste intre 12 si 14 ani.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO