ANPC cere închiderea pentru 6 luni a mai multor magazine Mega Image și Carrefour Market din București. Ce nereguli s-au găsit
Inspectorii sanitari au controlat 2 magazine Mega Image și un Carrefour Market din Capitală și au găsit mai multe nereguli, după care au aplicat mai multe sancțiuni, cerând și închiderea acestora pentru șase luni.
Au fost controlate magazinele Mega Image din Șos. Pantelimon nr. 243 și 286 și Carrefour Market din Sos Pantelimon nr. 249. În urma controalelor, au fost aplicate amenzi contravenționale, în cuantum de 45.000 lei.
Acestora li s-au adăugat măsuri complementare care prevăd:
- retragerea definitivă de la comercializare a tuturor produselor alimentare cu deficiențe
- oprirea temporară a prestării serviciilor și a comercializării de produse.
- propunerea a câte unei sancțiuni de suspendare temporară a activității fiecărei unități verificate pe o durată de cel mult 6 luni.
Alegeri 2024
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat în propaganda electorală
14:21
Câți bani vor câștiga membrii secțiilor de votare la alegeriile parlamentare și prezidențiale. Sumele pe care le vor încasa
12:32
Cine poate deveni președintele României. Ce prevede Constituția
11:25
Cum și unde pot vota românii la alegerile prezidențiale. Ce trebuie să ai la tine când mergi la secția de vot
Iată ce nereguli au găsit inspectorii ANPC:
• expunerea la comercializare, în vitrina caldă (rotisor) a diferite produse tratate termică, sub tăvile de dedesubt aflându-se mucegai, rugină, precum și un strat grosier de grăsime
• prezența, sub tăvile vitrinei de comercializare legume/fructe ambalate și vrac, în stare refrigerată, a ruginei, pe toată suprafața, precum și a unui grad avansat de uzură, mucegai
• aceeași situație întâlnită și la vitrina raionului de pește sau la cea cu produse lactate
• prezența, în vitrinele de patiserie și panificație sau în cele de cofetărie, a unor tăvi din inox cu strat gros de arsură, grăsimi cu particule de praf, rugină, lichid acumulat în exces cauzat de uncționarea precară a agregatelor și resturi alimentare.
• comercializarea de legume/fructe cu modificări organoleptice de aspect, culoare și consistență, care prezentau mucegai, deshidratare sau lovituri mecanice și pete
• comercializare de produse congelate cu acumulare de gheață în ambalaj sau arsuri de congelare
• utilizarea unor agregate de gătire neigienizate corespunzător, cu urme de arsuri, rugină, baie de prăjire cu utilizare excesivă, cu culoare modificată.