Directorul ROMgaz, acuzat de ANI ca a castigat 15 milioane de euro incheind contracte cu el insusi

Ultima actualizare: 09-02-2013 07:07

Scandal la varf in ROMgaz. Directorul companiei, Marcel Piteiu, este acuzat de Agentia Nationala de Integritate de conflict de interese. Inspectorii ANI sustin ca Piteiu ar fi incheiat contracte cu el insusi, castigand astfel 15 milioane de euro.

Directorul nu a vrut deocamdata sa comenteze acuzatiile. O va face, probabil, in fata procurorilor DNA, care au fost deja sesizati.

In calitate de director general la Romgaz, Marcel Adrian Piteiu ar fi incheiat contracte cu o firma la care tot el era administrator, contracte din care s-ar fi ales cu peste 15 milioane de euro. In aceste conditii, se face vinovat de conflict de interese, anunta Agentia nationala de Ingritate. Romgaz a cumparat in principal tevi si conducte de la firma lui Piteiu.

Marcel Adrian Piteiu este director in ROMGaz inca din martie 2005, dar are si alte afaceri declarate. Cu salariu si alte venituri, a reusit ca in 2011 sa treaca in declaratia de avere sapte terenuri si tot atatea locuinte, patru case si apartamente in Medias, o casa in Sovata si un apartament in Bucuresti.

Potrivit declaratiei de avere, unul dintre apartamentele sale, de 130 de metri patrati, se afla intr-o cladire de lux, fost hotel, aflata in cartierul francez, o zona selecta a Capitalei.

De locuit, locuieste insa intr-una din vilele sale din Medias.

Contrar opiniei soacrei sale, domnul Piteiu a refuzat sa dea vreo declaratie. In locul sau, a vorbit purtatorul de cuvant al institutiei:

Ancheta in cazul lui Piteiu a durat un an de zile, inspectorii de integritate anuntand acum, la finalul ei, autoritatile.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO