ANI a sesizat Parchetul în cazul directorului de școală care și-a angajat fiica. Probleme descoperite și în alte instituții

Ultima actualizare: 29-12-2021 09:54
ANI
Inquam Photos / George Calin

Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Parchetul ÎCCJ în cazul directorului unei şcoli din Bucureşti, acuzat că şi-a angajat fiica în cadrul unităţii de învăţământ.

De asemenea, în cazul unui director general al Direcţiei Generale Regionale a Finanţelor Publice Ploieşti şi fost director general în cadrul Direcţiei generale de integritate din cadrul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, precum şi al unui agent în cadrul Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră – Sectorul de Frontieră Isaccea, ANI a constatat o diferenţă mare între veniturile obşinute şi averea realizată.

”Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie cu privire la existenţa indiciilor referitoare la săvârşirea de către SIDERIAŞ MĂRIOARA a infracţiunii de folosire a funcţiei pentru favorizarea unor persoane, prevăzută de art. 301 din Codul Penal, întrucât, a îndeplinit acte prin care s-a obţinut un folos patrimonial pentru fiica sa, respectiv a semnat şi aprobat contractele de muncă prin care fiica sa a fost angajată în cadrul Şcolii Gimnaziale Herăstrău Bucureşti”, a transmis instituţia, potrivit News.ro.

Directorul ANAF Ploieşti nu poate justifica o avere de peste 120.000 de euro

În cazul lui Marinel Rizea, director general al Direcţiei Generale Regionale a Finanţelor Publice Ploieşti şi fost director general în cadrul Direcţiei generale de integritate din cadrul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, ANI a constatat existenţa unei diferenţe nejustificate în cuantum de 442.377 Lei şi 35.000 euro între averea dobândită şi veniturile realizate, în perioada 25 februarie 2014 – 31 decembrie 2018.

Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curţii de Apel Bucureşti, în vederea începerii acţiunii de control cu privire la modificările patrimoniale intervenite şi veniturile realizate de către acesta .

O constatare similară a făcut ANI şi în cazul lui Silviu Botea, agent în cadrul Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră – Sectorul de Frontieră Isaccea, Jud. Tulcea, existând o diferenţă nejustificată în cuantum de 165.038,5 Lei (echivalentul sumei de 37.037 Euro) între averea dobândită şi veniturile realizate, în perioada 01 ianuarie 2007 – 31 decembrie 2013.

Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curţii de Apel Constanţa, în vederea începerii acţiunii de control cu privire la modificările patrimoniale intervenite şi veniturile realizate de către acesta.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO