Mesajul transmis de Sorina Placinta, dupa ce a aflat ca fiul ei va sta 4 ani si jumatate dupa gratii

×
Codul embed a fost copiat

Andrei Placinta, fiul fostului Ministru al Tineretului, Sorina Placinta, a fost condamnat definitiv la 4 ani si jumatate de puscarie pentru tentativa de omor si ultraj.

Tanarul s-a predat deja la Politia Timisoara. Procesul a inceput acum doi ani, dupa ce Andrei Placinta s-a certat rau cu iubita lui, a lovit-o si, intr-o criza de furie, a dat cu masina peste un barbat care sarise in ajutorul fetei.

"Inchisoarea il va maturiza sau il va distruge", ne-a declarat fostul senator Sorina Placinta.

"Am primit 4 ani si jumatate cu executare incepand de acum. Ne mai vedem" - acestea este ultima postare care apare pe pagina personala de Facebook a lui Andrei Placinta, la cateva minute dupa ce a aflat sentinta. In paralel, fiul fostului ministru al Tineretului Sorina Placinta a inregistrat si un mesaj video pentru prietenii lui.

"Urmeaza sa ma duc in arest, va salut, fiti puternici... Tot mi-ati spus mie sa fiu eu puternic. Eu sunt puternic si va fi OK. Si poate veniti sa ma vizitati. Va pup pe toti", spune Andrei Placinta.

Citește și
Andrei Placinta
ICCJ a ramas in pronuntare in dosarul fiului Sorinei Placinta.Avocatii si procurorul cer rejudecarea
De ce Rusia va pierde în războiul din Ucraina. Un expert chinez în geopolitică explică care sunt cei patru factori principali

Apoi Andrei, care se afla in comuna Toplet, din Caras-Severin, a plecat la Timisoara insotit de tatal sau vitreg. La politie a declarat ca nu a vrut sa fie dat in urmarire generala tocmai ca sa evite un alt scandal in presa.

Andrei Placinta este acum in arestul IPJ Timis, unde se fac formalitatile pentru a fi transferat la penitenciar. Miercuri, el urmeaza sa fie adus aici, unde timp de 21 de zile va sta in carantina, apoi va intra in regim de detentie semideschis.

Mama lui Andrei, Sorina Placinta, este marcata de faptul ca fiul ei va ajunge in inchisoare si crede ca detentia ori il va maturiza, ori il va distruge.
 

SINTEZA EVENIMENTELOR

UPDATE ora 10:00

Fiul fostului senator Sorina Placinta, Andrei, condamnat definitiv la patru ani si jumatate de inchisoare cu executare, pentru tentativa de omor si ultraj, s-a predat, marti dimineata, la Politia Timis, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit purtatorului de cuvant al Politiei Timis, Mirela Draghicioiu, Andrei Placinta a mers la sediul Politiei Judetene marti dimineata, in jurul orei 9.00, pentru a se preda.

El a fost dus in arestul Politiei Judetene Timis, iar in zilele urmatoare va fi transferat la penitenciarul din Timisoara, a adaugat sursa citata.

UPDATE ora 09:30

"FITI PUTERNICI!", MESAJUL LUI ANDREI PLACINTA PE FACEBOOK

Inainte de a primi mandatul de arestare, Andrei Placinta a urcat pe contul sau personal de Facebook un mesaj catre prietenii sai:

"Salut, bai. Uite, urmeaza sa primesc mandatul si acum urmeaza sa ma duc in arest. Va salut, fiti puternici, tot mi-ati spus mie sa fiu eu puternic, eu sunt puternic si va fi OK. Va salut, toate mesajele si tot ce aveti sa le lasati la hotel la noi la Focsani si poate veniti sa ma vizitati. Luati legatura cu maica-mea la hotel acolo. Va pup pe toti si multa bafta.", a spus Andrei Placinta.

Decizia de luni seara a judecatorilor inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) este definitiva, iar politisti din cadrul Serviciului Urmariri vor pleca sa-l ridice pe acesta dupa ce instanta de executare in acest caz, respectiv Tribunalul Bucuresti, va emite mandatul de punere in executare a pedepsei.

ICCJ urmeaza sa transmita, in scurt timp, minuta deciziei de luni Biroului de executari penale al Tribunalului Bucuresti.
In 7 martie, Andrei Placinta a fost condamnat de magistatii Curtii de Apel Bucuresti la patru ani si sase luni ani de inchisoare cu executare pentru tentativa de omor si ultraj contra bunelor moravuri, decizia fiind atacata cu recurs.

Instanta a dispus condamnarea lui Andrei Placinta la patru ani si sase luni de inchisoare cu executare pentru tentativa de omor calificat. Totodata, Andrei Placinta a primit o pedeapsa de noua luni de inchisoare pentru ultraj contra bunelor moravuri, urmand sa execute, daca decizia va ramane definitiva, pedeapsa cea mai grea, de patru ani si sase luni de inchisoare.

Magistratii Curtii de Apel Bucuresti l-au achitat pentru talharie.
Dosarul in care este acuzat Andrei Placinta a fost rejudecat la Curtea de Apel Bucuresti in urma unei decizii din 9 noiembrie 2012 a inaltei Curti de Casatie si Justitie.

In 6 iulie 2012, Andrei Placinta a fost condamnat de Curtea de Apel Bucuresti la sase ani de inchisoare cu executare pentru tentativa de omor. Andrei Placinta a mai primit atunci o pedeapsa de 11 luni de inchisoare cu executare pentru ultraj contra bunelor moravuri, fiind achitat pentru fapta de talharie, pe motiv ca lipseste unul dintre elementele constitutive ale infractiunii.

Totodata, prin decizia din iulie 2012 a Curtii de Apel Bucuresti, lui Andrei Placinta i-au fost ridicate o serie de drepturi civile, printre care si acela de a nu da examen pentru obtinerea permisului auto si de a nu conduce vreun vehicul timp de trei ani dupa executarea pedepsei principale.

In 14 martie 2012, Andrei Placinta a fost condamnat de Tribunalul Bucuresti la trei ani de inchisoare cu suspendare.
Fiul senatorului Sorina Placinta a fost trimis in judecata la inceputul lunii iunie 2011, de catre procurorii Parchetului Capitalei, care l-au acuzat de tentativa de omor calificat, talharie, ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea ordinii si linistii publice in legatura cu un incident petrecut in 6 decembrie 2010, pe strada Berzei din Capitala.

in urma cercetarilor s-a stabilit ca, "in seara 6 decembrie 2010, pe fondul unor neintelegeri cu partea vatamata H.I.D. (Delia Iulia Harabula, fosta iubita a lui Andrei Placinta, n.r.), inculpatul a lovit-o pe aceasta si a deposedat-o de un telefon mobil, iar ulterior s-a urcat cu picioarele pe capota si plafonul autoturismului partii vatamate, pe care l-a deteriorat, in sensul ca i-a indoit capota si i-a spart luneta", potrivit Parchetului.

In momentul in care, in apararea partii vatamate au intervenit mai multe persoane, Andrei Razvan Placinta, aflandu-se la volanul autoturismului marca Renault Laguna, a patruns cu acesta pe trotuar cu intentia vadita de a-i lovi. in aceste imprejurari, in timp ce S.N. (Nicolae Stan, n.r.) incerca sa il opreasca, tinandu-se cu mainile de capota autoturismului, a fost impins de autoturism, s-a dezechilibrat si a cazut.

"Acuzatul si-a continuat deplasarea si a surprins-o pe aceasta (partea vatamata Nicolae Stan n.r.) sub autoturism, dupa care, prin mai multe manevre succesive ale autoturismului in fata si in spate a trecut peste partea vatamata, provocandu-i mai multe leziuni traumatice ce au determinat internarea la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti si au necesitat pentru vindecare 40-45 de zile de ingrijiri medicale", potrivit procurorilor.

Andrei Razvan Placinta a stat in arest din 8 decembrie 2010 pana in 6 ianuarie 2011.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
Citește și...
Andrei Placinta, condamnat de Curtea de Apel la patru ani si sase luni de inchisoare cu EXECUTARE
Andrei Placinta, condamnat de Curtea de Apel la patru ani si sase luni de inchisoare cu EXECUTARE

Andrei Placinta a fost condamnat joi de magistatii Curtii de Apel Bucuresti la patru ani si sase luni ani de inchisoare cu executare pentru tentativa de omor si ultraj contra bunelor moravuri, decizia nefiind definitiva.

ICCJ a ramas in pronuntare in dosarul fiului Sorinei Placinta.Avocatii si procurorul cer rejudecarea
ICCJ a ramas in pronuntare in dosarul fiului Sorinei Placinta.Avocatii si procurorul cer rejudecarea

Uimitor, dar adevarat! Andrei Placina, fiul senatoarei Sorina Placinta, are toate sansele sa scape de cei 6 ani de inchisoare, cu executare, la care a fost condamnat de Curtea de Apel.

In ziua votului,
In ziua votului, "beizadeaua" unui senator a primit o condamnare de 6 ani de inchisoare cu executare

Andrei Placinta, fiul senatorului Sorina Placinta, a fost condamnat de magistratii Curtii de Apel Bucuresti (CAB), vineri, la sase ani de inchisoare cu executare, in dosarul de talharie, tentativa de omor si ultraj contra bunelor moravuri.

Recomandări
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”

Limitat și strict simbolic, așa califică experții răspunsul Israelului la atacul iranian de sâmbătă. Acțiunea a vizat o bază militară de lângă Isfahan. în vecinătatea unor instalații nucleare.

Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni
Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni

Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a negat informaţiile că liderii coaliţiei, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, i-au cerut să se retragă din cursă, dar a precizat că va avea o discuţie cu aceştia, probabil luni.

Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă
Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă

Un nou episod de vreme rea, cu grindină și polei, îi pune în dificultate pe șoferi. Un bărbat și-a pierdut viața într-un accident produs în județul Sibiu.