Anchetă la Ambulanța Argeș. Agresorul, dus la spital înaintea victimei sale

Autor: Stirileprotv.ro
Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Vineri 09 Martie 2018 12:42
Categorie: Actualitate

Se face o anchetă internă la Ambulanţa Argeş, după un eveniment nefericit, în care vieţile unor oameni au fost puse în pericol.

 Un bărbat şi-a înjunghiat iubita şi a încercat să se sinucidă. Cum pe teren erau numai 6 ambulanţe, toate fără medic, nimeni din lanţul de decizie nu a considerat că este vorba despre un caz grav.

Ambii pacienţi au ajuns târziu la spital şi au fost salvaţi la limită. Femeia ranita a fost lăsată în drum mai bine de două ore, cu un pansament şi o perfuzie.

Primul apel către dispeceratul serviciului de ambulanţă a fost înregistrat la 10 şi 25 de minute. Cineva a anunţat că doi oameni sunt plini de sânge.

Tatăl vitreg al victimei: ”Da, şi am dat cică: ”ce e, ce e?” Păi este grav, s-a măcelărit, s-a tăiat. Zice: ”N-avem ambulanță”.
Bine! După aia am stat şi am dat iar, din nou, iar zice ”n-avem ambulanţă să vă trimitem.

Nicio salvare nu era disponibilă în substația Topoloveni, aflată la mai puţin de 15 kilometri de locul în care s-a petrecut tentativa de omor urmată de încercarea agresorului de a se sinucide. Aşa că la caz a fost direcţionată o ambulanţă care tocmai lăsase un pacient la spital.

Maşina a ajuns la Călinești după aproape 40 de minute de la primul apel, doar cu şofer şi asistentă. Aceasta a considerat însă că bărbatul era mai grav rănit, deşi individul a avut putere să se lupte cu poliţiştii sosiţi la faţa locului.

Bărbatul este recidivist şi a fost eliberat în 2017 după ce a ispăşit 20 de ani pentru omor.

Asistenta a pansat-o pe femeie şi i-a pus o perfuzie, lăsând-o în drum, apoi a plecat spre agresor, pe care l-a preluat şi l-a dus la spital.

Localnică: "I-a adus şi o pătură mă-sa şi a pus-o jos acolo. Am pus o pernă acolo. Şi-apoi aici jos a curs sânge întruna!"

Următoarea ambulanță a ajuns după mai bine de două ore, timp în care jandarmii şi poliţiştii au continuat să ceară, disperaţi, ajutor. Nici ei nu au fost luaţi în seamă, deşi femeia sângera încontinuu.

În total, la dispecerat au fost înregistrate 10 apeluri. Femeia a fost recuperată în cele din urmă. Când a ajuns la spital era în şoc hemoragic. A fost operată şi salvată la limită.

Doctor Marius Pascu, şef UPU Argeş: "Pacienta a prezentat o plagă profundă la nivelul gâtului şi o plagă toracică. A venit în şoc hemoragic. Iar pacientul a avut o plagă penetrantă în zona inimii.

Conducerea Ambulanței trebuie să stabilească acum dacă celelalte cazuri la care erau trimise salvări în acest interval erau mult mai grave.

După acest episod nedorit, Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, condus de Raed Arafat, a cerut explicații, aşa că la Serviciul de Ambulanţă are loc acum o anchetă. Cei care vor fi găsiţi vinovaţi risca de la sancţiune până la desfacerea contractului de muncă.

 

Ambulanță chemată de urgență să preia un pacient, blocată de un șofer care a parcat în spatele ei
Ambulanță chemată de urgență să preia un pacient, blocată de un șofer care a parcat în spatele ei
VIDEO PROTVPLUS.RO
masina
Mașină în flăcări pe un bulevard din Capitală. Șoferul a reușit să se salveze
Roşiile româneşti cu gust ar putea reapărea în magazine. Unde sunt ţinute ultimele seminţe
PSD vrea să ofere cadou peste 600.000 de hectare de pădure Bisericii. Cine se opune
Operațiune spectaculoasă pe cerul României. Ce este "Fortăreața Zburătoare"
Transportatorii au blocat Capitala şi au obţinut ca autobuzele vechi să rămână pe trasee
Pregătiri excepționale pentru vizita Papei Francisc în România. Ar putea merge cu Dacia
canabis
Cum ar putea fi legalizat canabisul în România. Ministerul Sănătăţii a luat primele măsuri
Mormintele dintr-un cimitir au luat-o la vale. Cauza fenomenului bizar
Un bărbat din Sibiu a fost găsit electrocutat. Ce au descoperit polițiștii
Braconieri de sturioni prinși în flagrant pe Dunăre. Polițiștii au eliberat exemplarele
Comisia Europeană: Implementarea de către România a recomandărilor MCV a fost accelerată
Motivul pentru care TAROM ar putea rămâne cu toate avioanele la sol