Ancheta in cazul copilului care a murit dupa ce a cazut de pe cal. Baiatul NU era supravegheat de antrenor, ci doar de mama

Dată publicare: 18-05-2015 13:06
Dată actualizare: 21-05-2015 06:59


Baiatul de 8 ani, care a cazut de pe cal la un centru de echitatie din Ilfov, si a murit cateva ore mai tarziu, la spital, visa sa fie intr-o buna zi campion.

Politistii au deschis o ancheta pentru ucidere din culpa si asteapta rezultatul autopsiei. Un lucru, este cert: copilul era supravegheat doar de mama sa, nu si de un antrenor.

 

Tragedia s-a produs duminica, in jurul pranzului, cand baiatul era la un centru de echitatie. Copilul nu calarea pentru prima data, ci facea asta de aproximativ 2 ani. Parea o zi normala, insa la un moment dat povestea a luat o turnura tragica. Din nu se stie ce motive, baiatul nu a mai stapanit animalul care a luat-o la galop si l-a azvarlit din sa.

 

Alis Grasu, Serviciul de Ambulanta Bucuresti-Ilfov: "Erau doua gropi de nisip pe teren si intre ele exista o barna de lemn. Baiatul a cazut cu corpul intr-o groapa si cu capul in cealalta. Gatul i-a venit exact pe lemnul ala. Avea un hematom pe gat. Medicii i-au facut manevre de resuscitare si l-au transportat la spitalul Bagdasar."

Atat de puternica a fost lovitura incat cel mic a intrat imediat in stop cardio-respirator. Nu l-au ajutat nici macar vesta si casca de protectie pe care, spun angajatii centrului de echitatie, baiatul le purta. Reprezentantii clubului au refuzat sa dea vreo explicatie. Au dat jos, in schimb, afisul de la intrarea in baza.

Politistii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpa. Exista doua variante care au dus la aceasta nenorocire: fie animalul s-a speriat de un zgomot venit de pe strada si a reactionat violent, pentru ca pana la urma orice animal este imprevizibil, fie cel mic i-a dat o comanda gresita; s-o ia nu la trap, ci la galop. Ar fi fost posibil acest lucru si pentru ca nu era nimeni prin preajma care sa-l asiste pe copil.

Grav este faptul ca baiatul nu era supravegheat de niciun instructor, ci de un alt angajat al clubului, care insa nu are aceleasi competente. Parintii ar fi fost de acord cu aceasta varianta, insa politistii vor ancheta si acest aspect.

Rezultatul autopsiei va face lumina in acest caz, ajuns pe masa procurorilor parchetului general. Intre timp, parintii pregatesc inmormantarea copilasului. Mai au o fetita, care are probleme de sanatate.

 

 

Tags: cal, echitatie, copil, deces,


VIDEO PROTVPLUS.RO