Invatatoarea care a fost filmata in timp ce umilea un elev ar putea ajunge dupa gratii. Scoala i-a taiat deja 15% din salariu

Ultima actualizare: 21-05-2015 06:59

Invatatoarea de la Liceul de Muzica din Cluj, inregistrata in timp ce umilea un elev din clasa intai, ar putea ajunge dupa gratii.

Dupa ancheta conducerii scolii, si politistii au inceput luni verificarile: o vor audia pe femeie, pentru purtare abuziva. Tot luni, 3 parinti au dat declaratii in fata anchetatorilor despre comportamentul ei socant. Consiliul de administratie al scolii a decis doar ca invatatoarea sa fie sanctionata cu 15 la suta din salariu timp de sase luni.

Dupa ce baietelul a venit acasa socat si le-a spus cum ii vorbeste invatatoarea, parintii i-au pus un reportofon in ghiozdan, iar inregistrarile au ajuns atat la conducerea liceului, cat si la inspectoratul scolar.

Inregistrare audio (invatatoare-elevi): "Soarele cui l-o fi facut de copil! Jumatate de creier ce esti! Vino aici! Ada-ti scaunul sa stai la masa! Dati-i trezirea, va rog, de trei ori! Trezeste-te! Trezeste-te si du-te la pregatitoare! Scrie, baiatule! Macar scrie daca nu gandesti! Ma, tu esti tampit de tot? Zi, ca nu te mai suport deja!"

Luni, politistii au reluat audierile. Femeia de 47 de ani urmeaza sa fie chemata din nou, in zilele urmatoare, iar daca la finalul anchetei va fi gasita vinovata, poate fi condamnata la sase luni de inchisoare ori la plata unei amenzi penale. Insa unii parinti cer suspendarea invatatoarei.

Angel Neacsu, parintele unui copil: "Doamna e acuzata deocamdata pentru purtare abuziva, insa noi vrem sa se schimbe incadrarea in ceva mai grav: rele tratamente aplicate minorilor."

O parte dintre ei, nemultumiti de faptul ca femeia a revenit la ore, au refuzat sa-si lase copiii la scoala.

Ciprian Budusan, parintele unui copil: "Am fost la audieri, eu am intrebat-o pe fetita mea cum a fost cu profesorul suplinitor si mi-a zis ca e mult mai bine, se pot juca si merg mai fericiti la scoala. Vrem sa o suspende."

Psihologii spun ca un asemenea comportament din partea unui dascal poate avea consecinte grave:

Raluca Anton, psiholog: "Copilul poate fi afectat foarte grav din punct de vedere al performantelor scolare, dar si al starii emotionale. Poate sa dezvolte tulburari de anxietate, de performanta, sau, mai mult, poate sa apara un esec scolar."

Saptamana trecuta consiliul de administratie al Liceului de Muzica a hotarat ca invatatoarea sa fie sanctionata cu 15 la suta din salariu, timp de 6 luni.

Femeia a pus iesirile sale nervoase pe seama unor probleme personale, iar consiliul de administratie al scolii a decis ca diminuarea salariului cu 15 la suta este o pedeapsa potrivita.

Nemultumiti de masura mult prea blanda, directorul Liceului de Muzica si directorul adjunct au demisionat.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO