Anchetă după ce doi frați au murit inecați într-o groapă de la stația de epurare


Ultimul update: Joi 09 Mai 2019 17:35
Data publicarii: Joi 09 Mai 2019 16:51
Categorie: Stiri actuale

A început anchetă în cazul tragediei de miercuri, de la Bălteni, judeţul Dâmboviţa, în care doi copii, de 7 şi 9 ani, au murit înecaţi într-o groapă unde se construieşte o staţie de epurare.

Poliţiştii i-au audiat pe părinţi celor doi fraţi şi le cer explicaţii şi celor de la societatea care face lucrarea. Deocamdată, anchetatorii au constatat că în momentul producerii accidentului, pe şantier nu erau montate nici măcar panouri de avertizare.

La locul nenorocirii rudele au aprins lumânări pentru sufletele celor doi fraţi care au pierit înecaţi în groapa de pe şantier.
Lucrările sunt oprite, iar constructorul este acuzat că nu a protejat zona periculoasă nici măcar acum.

Ca să prevină o nouă tragedie, poliţiştii au luat decizia să patruleze în localitatea Bălteni, în special în zona şantierului unde se construieşte staţia de epurare. Între timp, rudele împietrite de durere se pregătesc de înmormântarea celor doi copii.

Primarul comunei susţine că societatea care construieşte staţia de epurare şi-ar fi făcut bine treaba, deşi recunoaşte că groapa lăsată de izbelişte a fost împrejmuită doar cu o bandă pusă pe nişte ţăruşi.

Alexandru Marian, primarul comunei Conteşti: ”Am fost foarte mulţumit de lucurarile pe care le-au făcut până acum. Sper să fie mai atenţi. Cu toate că ei au împrejmuit cu o bandă zona respectivă, în momentul în care s-a săpat groapa.”

Pe de altă parte, Direcţia pentru Protecţia Copilului va verifica dacă cei doi fraţi erau bine îngrijiţi de părinţii lor; se aflau, totuşi, nesupravegheaţi, la doi kilometri de casă.

Familia, care trăieşte doar din ajutorul social şi alocaţiile copiilor, mai are acasă două fetiţe: una de trei ani şi jumătate, cealaltă de un an.

Constructorul staţiei de epurare nu a prezentat, până acum, un punct de vedere.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Groapa unde s-au înecat doi copii de 7 și 9 ani. Reacția primarului și a șefului de șantier
O fetiţă a murit înecată într-o groapă, iar fratele care a sărit să o salveze a pierit şi el
VIDEO PROTVPLUS.RO