15 hoți care au furat 300.000 de lei prin metoda ”împrietenirea”, arestați
Ancheta complexă a procurorilor din Constanța care au reuşit să pună cap la cap datele dintr-o amplă operaţiune de înşelătorie.
18 suspecţi din mai multe judeţe ale ţării au fost duşi la audieri după ce s-a dovedit că aceştia furaseră din zeci de apartamente prin aşa-numita metoda "împrietenirea".
Ofereau produse cosmetice, câştigau încrederea gazdelor şi operau în forţă. Până acum, prejudiciul se ridică la peste 300.000 de lei. 15 persoane au fost arestate.
Alegeri 2024
20:58
Marcel Ciolacu este favorit clar pentru câștigarea alegerilor pe platforma pe care s-a pariat masiv în favoarea lui Trump
17:04
Cum văd străinii alegerile prezidențiale din România. ”De 20 de ani trebuie să alegem răul cel mai mic”
16:02
George Simion, președintele AUR, a votat la Roma: „Vin aici să votez din respect pentru toţi românii”
15:30
Alegeri prezidențiale 2024. Ce spuneau sondajele de opinie despre candidați în urmă cu 6 luni și ce arată acum
Procurorii urmăresc rețeaua care era coordonată din Galati de mai bine de un an. Din grupare făceau parte şi 11 femei, foloiste să câştige încrederea victimelor.
Urmăreau posibilii clienţi, de regulă persoane în vârstă şi singure, adunau informaţii despre ele, apoi le făceau vizite acasă, dându-se dreptagenti de vânzări.
Teodor Nită, procuror Parchetul de pe Lângă Curtea de Apel Constantă: "Se prezentau membre ale grupului extrem de bine îmbrăcate şi cu un comportament bine instruit prezentau în general produse de curăţenie în momentul în care unul sau doi membrii ai grupului prezentau virtuţile miracoloase ale detergenţilor să spunem şi făceau o probă practică alţi mebrii ai grupului cu o viteză cu adevărat impresionantă sustrăgeau de prin casă tot ce găseau şi credeţi-mă găseau!"
În timp ce aşa numiţii agenţi de vânzări erau în apartamentele victimelor, ceilalţi membrii ai grupării monitorizau zona pentru a nu fi depistaţi de poliţişti. În urma percheziţiilor din mai multe judeţe procurorii au confiscat 150 de mii de lei, 22 de mii de euro, şi un kilogram şi jumătate de bijuterii din aur. De asemena, au fost ridicate patru autoturisme în valoare de peste 80 de mii de euro fiecare.
Teodor Nită, procuror Parchetul de pe Lângă Curtea de Apel Constantă: "Cu ocazia percheziţiilor domiciliare au fosrt ridicate sume serioase de bani în lei şi valută, bijuterii. Nici unul dintre memrbii grupului nu a lucrat vreodată, nu a plătit impozite, nu au plătiţi taxe, asigurări sociale dar este foarte plăcut să conduci un Mercedes S classe sau un Audi a 6. Să nu vă imaginaţi că erau oameni care aveau grijă zilei de mâine."
Victimele sunt din Galaţi, Tulcea, Constantă, Brăila, Sibiu, Braşov, Cluj dar şi din capitală. Ancheta procurorilor Constantă este abia la început şi nu este exclus ca din grupare să facă parte şi alte persoane.