15 hoți care au furat 300.000 de lei prin metoda ”împrietenirea”, arestați

Ultimul update: Vineri 26 Ianuarie 2018 17:50
Data publicarii: Vineri 15 Decembrie 2017 12:45
Categorie: Actualitate

Ancheta complexă a procurorilor din Constanța care au reuşit să pună cap la cap datele dintr-o amplă operaţiune de înşelătorie.

18 suspecţi din mai multe judeţe ale ţării au fost duşi la audieri după ce s-a dovedit că aceştia furaseră din zeci de apartamente prin aşa-numita metoda "împrietenirea".

Ofereau produse cosmetice, câştigau încrederea gazdelor şi operau în forţă. Până acum, prejudiciul se ridică la peste 300.000 de lei. 15 persoane au fost arestate.

Procurorii urmăresc rețeaua care era coordonată din Galati de mai bine de un an. Din grupare făceau parte şi 11 femei, foloiste să câştige încrederea victimelor.

Urmăreau posibilii clienţi, de regulă persoane în vârstă şi singure, adunau informaţii despre ele, apoi le făceau vizite acasă, dându-se dreptagenti de vânzări.

Teodor Nită, procuror Parchetul de pe Lângă Curtea de Apel Constantă: "Se prezentau membre ale grupului extrem de bine îmbrăcate şi cu un comportament bine instruit prezentau în general produse de curăţenie în momentul în care unul sau doi membrii ai grupului prezentau virtuţile miracoloase ale detergenţilor să spunem şi făceau o probă practică alţi mebrii ai grupului cu o viteză cu adevărat impresionantă sustrăgeau de prin casă tot ce găseau şi credeţi-mă găseau!"

În timp ce aşa numiţii agenţi de vânzări erau în apartamentele victimelor, ceilalţi membrii ai grupării monitorizau zona pentru a nu fi depistaţi de poliţişti. În urma percheziţiilor din mai multe judeţe procurorii au confiscat 150 de mii de lei, 22 de mii de euro, şi un kilogram şi jumătate de bijuterii din aur. De asemena, au fost ridicate patru autoturisme în valoare de peste 80 de mii de euro fiecare.

Teodor Nită, procuror Parchetul de pe Lângă Curtea de Apel Constantă: "Cu ocazia percheziţiilor domiciliare au fosrt ridicate sume serioase de bani în lei şi valută, bijuterii. Nici unul dintre memrbii grupului nu a lucrat vreodată, nu a plătit impozite, nu au plătiţi taxe, asigurări sociale dar este foarte plăcut să conduci un Mercedes S classe sau un Audi a 6. Să nu vă imaginaţi că erau oameni care aveau grijă zilei de mâine."

Victimele sunt din Galaţi, Tulcea, Constantă, Brăila, Sibiu, Braşov, Cluj dar şi din capitală. Ancheta procurorilor Constantă este abia la început şi nu este exclus ca din grupare să facă parte şi alte persoane.

Hoți din Cehia, blocați cu motostivuitoarele până la sosirea poliției. Operațiunea, filmată
Hoți din Cehia, blocați cu motostivuitoarele până la sosirea poliției. Operațiunea, filmată
VIDEO PROTVPLUS.RO
farsa tablou
Cum a apărut farsa cu tabloul lui Pablo Picasso. Polițiștii, obligați să continue ancheta
Povestea schiței care ar fi semnată de Pablo Picasso, găsită în Reghin. Cât ar valora lucrarea
Temperaturi de -4 grade și polei în Capitală. Meteorologii anunţă precipitaţii şi ninsoare uşoară
Primele școli închise din cauza ninsorii. Elevii nu vor merge nici marți la ore
Vremea rea face primele victime. Un autocar a derapat și s-a răsturnat
O casă a luat foc din cauza unui coș de fum necurățat. Bătrân salvat în ultima clipă
arsuri
Femeie din Argeş, cu arsuri grave la ambele picioare, a aşteptat 12 ore pentru un pat în spital. Declaraţia fiului
Cine ar fi pus la cale descoperirea "tabloului de Picasso" într-un sat din Tulcea. Anunţul făcut pe Facebook
Un liceu din Sighetu Marmaţiei, printre cele mai bune din Europa. Ce învaţă elevii
Străzile din mai multe orașe, transformate în gropi de gunoi. Obiectele aruncate de oameni
Prețul plătit de un șofer care a condus beat: „Mi-a marcat viața”
O ambulanță și 6 mașini au rămas înzăpezite pe un drum din Vrancea