ANAF a descins într-un complex din Voluntari cu marfă din China și Turcia. Au fost sigilate peste 60 de depozite
Statul are nevoie de bani, așa că inspectorii ANAF continuă în forță verificările celor bănuiți că nu își plătesc taxele și impozitele.
Miercuri, au descins într-un complex cu marfă din China și Turcia. Au fost sigilate peste 60 de depozite, iar proprietarii, mulți cetățeni chinezi, sunt suspectați de fraudă fiscală.
Ministrul Finanțelor a anunțat că doar controalele făcute în luna aprilie au diminuat pierderea fiscală, cu aproape 430 de milioane de lei.
Alegeri 2024
10:00
Ce averi au candidații la alegerile prezidențiale. De la terenuri și case până la lingouri de aur, bijuterii și tablouri
17:07
Alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi, luptă strânsă pentru locul doi - sondaj la comanda USR
21:03
Reacția lui Simion după Kievul a dezvăluit de ce nu are voie în Ucraina. Liderul AUR, apel către serviciile secrete
20:15
Document. Motivul pentru care George Simion a fost interzis în Ucraina. Guvernul României a publicat răspunsul Kievului
Complexul controlat de inspectorii antifraudă se află în orașul Voluntari. Clădirile vizate adăpostesc mici depozite de marfă ale unor cetățeni chinezi, turci și români. Toate mașinile care au luat marfă de acolo au fost oprite.
Pentru această acțiune au fost mobilizați peste 60 de inspectori de la antifraudă. Potrivit celor de la ANAF, depozitele vizate, conțin mărfuri aduse din China și care sunt vândute la noi în țară într-un mod ilegal.
ANAF, mai multe controale față de anul trecut
Daniel Zamfiroiu, inspector-şef Direcţia Antifraudă București: „În general se găsesc nereguli cu privire la minusuri în gestiune, ceea ce denotă că marfa a fost vândută fără a fi fiscalizată. Sunt contribuabili care se conformează, dar există și persoane care într-adevăr nu fiscalizează toate veniturile din vânzarea produselor”.
ANAF și-a înmulțit controalele comparativ cu anul trecut. Au fost mai mari și sumele încasate pentru bunurile sechestrate anul acesta. Aproape 9 milioane de lei.
Ministrul Finanțelor a declarat că doar controalele făcute de ANAF în aprilie au diminuat pierderea fiscală cu aproape 430 milioane lei.
ANAF a anunțat că a început și operațiunea CRONOS, prin care sunt verificate mai multe sociețăți de ride-sharing bănuite că au păgubit statul cu sume mari de bani prin nedeclararea veniturilor reale.