Ambasadorul Marii Britanii şi-a luat rămas-bun printr-o călătorie cu un double-decker

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13

După aproape 4 ani de răsfăţ cu bulz, tochitură şi papanaşi, dar şi situaţii politice delicate, pe care le-a tratat cu diplomaţie englezească, ambasadorul britanic la Bucureşti îşi încheie în această lună mandatul.

În aşteptarea succesorului, Paul Brummell i-a luat joi pe ziarişti la o plimbare prin capitală, cu un autobuz etajat.

Un "double decker" de 67 de ani a tăiat bătrâneşte oraşul.

Paul Brummell părăseşte rapid rolul de ghid şi, în ultima sa ieşire oficială cu presa, dă un exemplu de diplomaţie autentică. Povesteşte, jovial şi deschis, despre ce a ascultat patru ani.

Apreciez Andrii Popa. Cântec despre un haiduc”, spune acesta.

Şi ce a mâncat.

Paul Brummell: - Sarmale şi mămăligă.

Reporter: - Cu câte kilograme aţi venit la Bucureşti şi cu câte plecaţi?

Paul Brummell: - Este un secret de stat.

Paul Brummell părăseşte postul, lăsând schimburile comerciale cu Marea Britanie la un maxim istoric - 4 miliarde de euro. A prins momentul Colectiv, când 6 pacienţi au plecat în Anglia la tratament. A vorbit apăsat despre semnele de întrebare ridicate de schimbările din justiţie şi pericolul corupţiei.

Noul ambasador va sosi la Bucureşti luna viitoare ca să-şi prezinte scrisorile de acreditare în faţa preşedintelui Iohannis. Numele său este Andrew James Noble şi a mai fost în România chiar la începutul carierei diplomatice, în timpul regimului Ceauşescu, ca secretar secund de ambasadă, post în care avea însărcinări politice. Acum va veni din Algeria, unde a fost ambasador al Coroanei, o ţară islamică în care prezenţa sa nu a trecut neobservată.

Presa algeriană l-a criticat intens, pentru că a mers în rol oficial, dar în pantaloni scurţi, să viziteze o moschee şi o şcoală islamică.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicatia Stirile ProTV pentru telefoane Android si iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO