Ambasada SUA în România îl contrazice pe ministrul Bode: Un vehicul a fost avariat la protestul AUR

Ultima actualizare: 21-12-2021 16:12
Steagul SUA si al Romaniei

Ambasada SUA în România l-a contrazis, marţi, pe ministrul de Interne Lucian Bode, care a susținut că niciun vehicul al unei ambasade nu a fost vandalizat în timpul protestelor AUR de la Parlament.

 

Astfel, potrivit unui comunicat, ”Ambasada SUA confirmă faptul că un autovehicul care îi aparține a fost avariat în timpul protestului de astăzi din București. La acest moment, nu sunt disponibile informații suplimentare”.

Anterior, ministrul de Interne Lucian Bode a declarat că nicio maşină care aparţine corpului diplomatic nu a fost vandalizată.

"Am întrebat dacă maşinile corpului diplomatic au fost vandalizate. Am înţeles că nu. În acest moment noi facem verificări cu privire la această infracţiune de distrugere şi cu siguranţă vom face verificări şi cu privire la modul în care jandarmii s-au achitat de sarcinile ce le reveneau în momentul în care protestatarii au forţat", a spus ministrul Afacerilor Interne, potrivit Agerpres.  

Un alt incident care a avut loc marți, în timpul protestelor AUR de la Parlament, și în care a fost implicat un diplomat, a fost legat de ambasadorul Japoniei în România. Acesta a fost evacuat de forțele de ordine ”în condiții normale”, însă ”nimeni nu s-a atins de mașina” sa.

 

 

 

 

 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO